Gemeente Smallingerland


* | 2007

* | Oktober

* | Subsidie voor Fries Uitburo

Eindelijk een eigen Fries Uitburo

Smallingerland trekt de komende vier jaar EUR 10.000,-- per jaar uit voor het Fries Uitburo, dat in september - het begin van het culturele seizoen - van start is gegaan,

Het Fries Uitburo maakt deel uit van het landelijk netwerk van 12 Uitburo's. Op de website www.uitburo.nl zijn per regio allerlei culturele activiteiten te vinden (maar geen sportevenementen, kermissen, jaarmarkten en dergelijke). U kunt hier terecht voor aanbiedingen en tips over concerten, musea, theatervoorstellingen en exposities. Via diezelfde website zijn ook de tickets te bestellen. Aardige service: een abonnement op een digitale nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte bent.
Organisaties van culturele activiteiten kunnen deze zelf via de website aanmelden.

Het Fries Uitburo richt zich niet alleen op de eigen bevolking, maar ook op de bezoekers van Fryslân. Subsidieverstrekkers - voor de komende vier jaar - zijn de provincie en de gemeenten Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Franeker en Smallingerland. Men hoopt hiermee een breder en nieuw publiek te bereiken, maar ook een betere samenwerking te realiseren tussen de diverse podia en musea onderling. Ander doel is het versterken van het imago van Fryslân op cultureel gebied.