Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 25 oktober 2007

Jongen achternagezeten met bijl

Oldenzaal

Een 10-jarige jongen uit Oldenzaal is maandagmiddag 22 oktober door een andere jongen achternagezeten met een bijl nadat hij had geweigerd een stok af te geven.

De moeder van een 10-jarige jongen uit Oldenzaal meldde dinsdagmiddag de 23e oktober dat maandagmiddag haar zoontje door een andere jongen achterna was gezeten met een bijl. Hij was die maandagmiddag om ongeveer 16.15 uur thuisgekomen en had zijn moeder verteld dat hij even daarvoor op de zandbulten aan de Sicilialaan in Oldenzaal achterna was gezeten door jongen van ongeveer 11 jaar met een bijl. De jongen was bij hem gekomen terwijl hij op de zandbulten aan het spelen was geweest en had de stok willen hebben die haar zoontje bij zich had. Dit werd geweigerd waarop haar zoontje hard weg was gerend achterna gezeten door de andere jongen met een bijl. Op een gegeven moment was de belager op een zilverkleurige fiets met zwarte fietstassen gestapt en weggereden vermoedelijk in de richting van de Toscalaan / Operalaan in de richting van de Aldi. Hij was gekleed in een oranjekleurige jas en had rossig haar.

Een onderzoek is ingesteld en uit dit onderzoek is gebleken dat het om een serieuze bedreiging gaat.

De politie wil dan ook graag in contact komen met getuigen, mensen die mogelijk iets hebben gezien of die aan de hand van het signalement mogelijk weten om wie het gaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Oldenzaal van de politie Twente te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-137863)

Fietster gewond bij aanrijding

Almelo

Een 51-jarige mevrouw uit Almelo is donderdagmorgen 25 oktober op de Windmolenbroeksweg in haar woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding.

Donderdagmorgen 25 oktober werd om ongeveer 08.00 uur gemeld dat op het fietspad van de Windmolenbroeksweg in Almelo een fietster was aangereden door een fietser. Bleek dat een 51-jarige Almelose met haar fiets had stilgestaan en dat zij was aangereden door een 18-jarige jongen ook uit Almelo die op zijn fiets een groepje fietsers had ingehaald en daarna de 51-jarige over het hoofd haf gezien.

De 51-jarige is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (07-138555)