Ingezonden persbericht


Sterk slotakkoord voor Gwendolyn Hertzberger op Hockenheim

HOCKENHEIM, 25 OKTOBER 2007 ­ Gwendolyn Hertzberger was afgelopen weekend in de seizoensfinale van de Northern European Cup Formule Renault 2.0 goed op dreef. Op het snelle circuit van Hockenheim (Duitsland) maakte de AR Motorsport junior in beide races een ijzersterke opmars. Er stond voor haar heel wat op het spel. Voor haar collega Paul Meijer de overwinning, voor Gwendolyn een waardige afsluiting van een prima seizoen in de single-seaters. Met een dubbele vijftiende positie sloot ze haar Formule Renault 2.0 tijdperk af. In het eindklassement finishte ze op de 28e plaats met 51 punten.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIES:
Onder zonnige weersomstandigheden begon Gwendolyn aan het laatste raceweekend van het jaar. Ze zat goed in haar vel en zette na veertig minuten een prima elfde tijd op de chrono's. Ook in de beginfase van de belangrijke kwalificaties wist ze haar stijgende lijn door te trekken. De enige dame in het 19 koppige deelnemersveld zat in haar snelle run, totdat ze deze door een gele vlagsituatie moest afbreken. Toen ze daarna opnieuw wilde aanzetten, was de piek inmiddels uit haar nieuwe banden verdwenen. Een zeventiende plek was haar deel. In de sessie die volgde wist ze haar tijd flink aan te scherpen. Dit bracht haar op P15.

RACE 01 + 02:
Onder natte omstandigheden werd op zondag de eerste race afgewerkt. Gwendolyn kwam redelijk uit de startblokken en behield haar positie in de openingsronde. In de volgende ronde wist ze verder op te rukken naar voren. Eenmaal op de vijftiende positie bleek het gat naar het middenveld echter te groot om nog te overbruggen. Er zat niets anders op om solo haar rondjes op het 3,692 meter lange circuit af te leggen. Ze kwam als vijftiende onder de zwart-wit geblokte vlag door.

Vanaf dezelfde startplek walste de inwoonster uit de Bollenstreek in de laatste race van het seizoen middels fraaie gevechten door het startveld. Ze denderde in de eerste ronde zelfs de top tien binnen en vond de aansluiting met de kopgroep. Ze wist haar positie in het beginfase met verve te verdedigen, maar zag dat de gevestigde orde steeds meer begon aan te dringen. Met een portie vechtlust beet Gwendolyn van haar af en behield in het mannelijke geweld haar plek. In de zestien ronden tellende race vocht ze niet alleen met haar tegenstanders, maar ook met haar wagen die steeds moeilijker was te besturen. In de slotfase had ze het nog flink aan de stok met Dennis Swart. Ze gaf haar oude teamgenoot de ruimte totdat Swart volkomen onnodig de wagen van Gwendolyn raakte. Terwijl Swart zichzelf met deze actie elimineerde, kon Gwendolyn haar race voortzetten. Na zestien ronden sloot ze haar race opnieuw als vijftiende af.

Gwendolyn kan met recht trots terugblikken op haar tweede seizoen in de NEC Formule Renault 2.0. Ook dit weekend bewees ze weer dat het met de snelheid wel goed zit. Nu het seizoen 2007 ten einde is richt Gwendolyn haar vizier op volgend jaar. De komende weken volgt meer nieuws over haar winterplannen.

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Dit was lekker racen. De snelheid zat er dit weekend meteen goed in. Jammer dat ik in de kwalificaties de stijgende lijn niet helemaal kon doortrekken. In de races was ik goed op dreef, maar kon ik door de problemen met de wagen mijn opmars niet verzilveren met een plaats in de top tien. Wanneer ik terugkijk op het seizoen dan ben ik tevreden met de progressie die ik heb geboekt. In mijn tweede jaar Formule Renault 2.0 ben ik nog constanter geworden en belandde ik met regelmaat in de punten. Vooral de inbreng van Paul Meijer deed me erg goed. Sinds zijn aanwezigheid heeft mijn teamgenoot Kelvin Snoeks en ik geen schades meer gereden. Ook het team is goed op elkaar ingespeeld. De goede prestaties werken erg stimulerend. Tenslotte wil ik mijn sponsoren Staszewski Amsterdam, Trattoria Panini en Fit-All bedanken. Ze hebben mij dit seizoen ontzettend geholpen!"

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT 2.0 HOCKENHEIM


01. Valtteri Bottas (FIN), Koiranen Bros., 15 RONDEN, 25.15.292
02. Paul Meijer (NED), AR MOTORSPORT, + 09.402s
03. Adam Christodoulou (GB), AKA Cobra Racing, + 14.006s 15. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 1 RONDE

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT 2.0 HOCKENHEIM


01. Valtteri Bottas (FIN), Koiranen Bros., 16 RONDEN, 26.19.487
02. Paul Meijer (NED), AR Motorsport, + 07.031s
03. Adam Christodoulou (GB), AKA Cobra Racing, + 23.762s 15. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 1:59.200S