Ministerie van Buitenlandse Zaken

Buitenlandse Zaken blij met initiatief 'Holland Gateway'

25 okt 2007 | Buitenlandse zakenmensen en investeerders kunnen vanaf voorjaar 2008 op Schiphol terecht voor advies over zakendoen in Nederland. Buitenlandse Zaken juicht dit initiatief van Economische Zaken, genaamd 'Holland Gateway', toe.

Staatssecretaris Van Heemskerk (Economische Zaken) maakte de plannen voor het centrum dinsdag bekend. Holland Gateway is een nog op te zetten centrum in de entreehal van Schiphol, waar geĂŻnteresseerden informatie kunnen vinden over vergunningen, investeringen en fiscale zaken in Nederland. Doel van het centrum is een betere dienstverlening te bieden aan buitenlandse ondernemers en het beeld van Nederland in het buitenland te versterken.

Holland Gateway is het eerste businesscentrum ter wereld in zijn soort. Het ministerie van Justitie, het Centrum voor Werk en Inkomen en de kamers van Koophandel zijn ook betrokken bij Holland Gateway. Het initiatief sluit aan bij de plannen van de regering om Nederland economisch aantrekkelijker te maken voor het buitenland. Buitenlandse Zaken werkt hier ook aan mee door visumaanvragen van zakenmensen te faciliteren. In beginsel ontvangen zij binnen 48 uur na aanvraag een visum van een Nederlandse ambassade.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl