Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 25 oktober 2007

Bijzondere Collecties en Allard Pierson Museum open tijdens Museumn8

Rondleidingen, gesprekken, minicolleges, filmfragmenten en muziek

Gepubliceerd op 25 oktober 2007

De Bibliotheek voor de Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum van de UvA openen hun deuren tijdens de Museumn8 op zaterdag 3 november, van 19.00 tot 02.00 uur. Bij de Bijzondere Collecties zijn er onder andere rondleidingen door de tentoonstelling Aap, vis, boek. Linnaeus in Amsterdam en minicolleges van gedragsbioloog Jan van Hooff. In het Allard Pierson Museum staat het thema Net als in de film...? centraal.

Bijzondere Collecties

Dit jaar opent de Bibliotheek voor de Bijzondere Collecties van de UvA voor het eerst haar deuren tijdens de Museumn8. Naast rondleidingen door de tentoonstelling Aap, vis, boek. Linnaeus in Amsterdam en het pand, zijn er gesprekken over verschillende onderwerpen in de Stijlkamers van de bibliotheek en een speurtocht in de kaartenzaal. Gedragsbioloog Jan van Hooff geeft minicolleges van 20 minuten onder de titel Waarom apen apen apen na? Vanaf 21.00 uur staat dj Eusebio in het museumcafé en kan er volop worden gedanst.

Allard Pierson Museum

In het Allard Pierson Museum staat het thema Net als in de film...? centraal. Hierbij gaat het om fictie of waarheid en de zin en onzin van beeldvorming over de oudheid in recente blockbusters als Gladiator en Troy, maar ook in klassiekers als Spartacus, Ben Hur en Cleopatra. Het programma bestaat uit filmfragmenten en minilezingen door prominenten als Fik Meijer, René van Royen, Hans Smolenaars, Herbert Verreth en de conservatoren van het Allard Pierson Museum.

Zie onderstaande verwijzingen voor de volledige programma's en meer informatie.

Verwijzingen

Programma Bijzondere Collecties
Programma Allard Pierson Museum
Website Museumn8
Bron: UvA Persvoorlichting