Vrije Universiteit Amsterdam

Scholieren bezoeken VUmc tijdens WetenWeek 2007

24 oktober 2007

Dinsdag 23 oktober bracht een aantal middelbare scholieren een bezoek aan VU medisch centrum in het kader van de WetenWeek. Bij pathologie onderzochten ze met de patholoog van dienst op de 18-koppige microscoop weefselmateriaal. Daarnaast kregen ze een inleiding met de veelzeggende titel: 'CSI in VUmc'. VUmc gebruikte de week om derde klas middelbare scholieren te interesseren voor wetenschap in het algemeen en VUmc (geneeskunde) in het bijzonder.

Geïnspireerd door de populaire misdaadserie verzorgde patholoog-anatoom Frank van de Goot de inleiding 'CSI in VUmc'. Hij sprak uit eigen ervaring, want hij werkt een deel van de tijd als forensisch patholoog bij het Nederlands Forensisch Instituut. Daarna gingen de leerlingen voor rondleidingen naar klinische chemie en pathologie.
De WetenWeek had dit jaar als thema 'Topje van de ijsberg'. Honderden bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen lieten het publiek kennismaken met alfa-, bèta- en gammawetenschap en techniek. Bezoekers kregen zo een unieke kans met eigen ogen te zien waar zij zich dagelijks mee bezighouden. Jaarlijks maken ruim 250.000 kinderen en volwassenen tijdens de WetenWeek kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. WetenWeek wordt georganiseerd onder auspiciën van het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie.