Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Nieuwe werving- en selectieprocedure burgemeester van start - persbericht 078, 2007

Met de publicatie op 1 november 2007 in de Staatscourant start de nieuwe werving- en selectieprocedure voor een nieuwe burgemeester voor Hoogezand-Sappemeer. De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft als sluitstuk van de eerste procedure op 30 augustus 2007 tijdens een extra vergadering besloten geen aanbeveling te doen voor een nieuwe burgemeester.

De minister van BZK (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), mevrouw G. ter Horst, heeft vervolgens op 1 oktober ingestemd met het advies van de Commissaris van de Koningin om opnieuw een sollicitatieprocedure te mogen starten. De minister heeft daarbij vooral gelet op het advies van de Vertrouwenscommissie en het besluit van de gemeenteraad die beiden unaniem waren.

In tegenstelling tot de eerste procedure plaatst de gemeente zelf nu ook oproepen in het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, De Volkskrant en NRC Handelsblad op 3 november en op 2 november in het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur. Deze bredere opzet is in overleg met de Commisaris van de Koningin gekozen om meer mogelijk geschikte kandidaten voor deze functie te interesseren en hen te bewegen om te solliciteren. Er hadden bij de eerste procedure zes kandidaten gereageerd. De vacature ontstond per 1 april 2007, omdat mevrouw M. Salet burgemeester is geworden van Spijkenisse.

De procedure zal dus op 1 november beginnen. Kandidaten hebben tot 22 november de gelegenheid om te reageren. Op de websites van het ministerie van BZK (www.bzk.nl) en de provincie Groningen (www.provinciegroningen.nl) is vanaf 1 november informatie te vinden over de sollicitatieprocedure. Op de site van de gemeente (www.hoogezand-sappemeer.nl/nieuweburgemeester) is eveneens vanaf 1 november informatie te vinden, met name over de gemeente zelf.