Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 25 oktober 2007

MX840 meetversterker van HBM versnelt configuratie van opnemers

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft een nieuwe universele meetversterker, de MX840, op de markt gebracht. De MX840 heeft maar liefst acht connectoren, die alle op de markt beschikbare opnemertechnologie herkent en ondersteunt. Dankzij de geïntegreerde APM-technologie (advanced plug & measure) worden de setup en configuratie van tests of meetopstellingen tot hooguit enkele minuten gereduceerd. Door de compacte afmetingen van de MX840 is het apparaat bij uitstek geschikt voor gebruik in omgevingen, waar de ruimte beperkt is.

Alle acht universele connectoren aan de voorkant van de MX840 maken data-acquisition met een 24-bits resolutie mogelijk. Het apparaat kan gebruikt worden voor opnemers, die gebaseerd zijn op uiteenlopende technologieën zoals rekstroken, inductieve volle en halve bruggen, voltage, spanning, thermocouples, weerstandsthermometers, maar ook frequentie en pulsen tellers. Eén connector kan tot 128 CAN-signalen verwerken. Opnemers uitgerust met de TEDS-technologie worden automatisch herkend zodra ze op de MX840 aangesloten worden. Opnemers zonder TEDS kunnen ook gemakkelijk geconfigureerd worden door de gegevens in de sensordatabase op te slaan.

Het aantal MX840 kanalen kan voor elke toepassing individueel bepaald en uitgebreid worden, ofwel als een compacte bundel van apparaten, die met behulp van de Clip-technologie aan elkaar gekoppeld worden, ofwel door de gegevens via Ethernet of Firewire naar een PC te sturen.

De catman®AP software van HBM voor data-acquisitie en -analyse is helemaal voor de nieuwe versterker aangepast. Dankzij de API programmeer interface en de LabVIEW driver kunnen ook gebruikers van andere data-acquisitie software profiteren van de voordelen en de flexibiliteit van de MX840.


---