Ingezonden persbericht


Persbericht

25 oktober 2007

High Concept groeit uit tot internationaal bedrijf Softwareleverancier opent nieuwe kantoren in Duitsland, Zweden en Verenigde Staten

High Concept zet zijn activiteiten voort buiten de landgrenzen. De ontwikkelaar van SmartDocuments heeft nieuwe kantoren geopend in Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten om ook die markten te kunnen bedienen.

High Concept heeft partners op het gebied van DMS (Document Management Systemen) verworven in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en de west- en oostkust van de Verenigde Staten. SmartDocuments is in Zwitserland en Duitsland bij diverse klanten geïnstalleerd. Zweden en de Verenigde Staten zullen in de komende maanden gaan volgen. SmartDocuments is een slimme en eenvoudige oplossing voor het maken en beheren van intelligente sjablonen en het creëren van bedrijfsdocumenten.

Het softwarebedrijf uit Deventer heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Het bedrijf bestaat dit najaar 12,5 jaar en is in deze periode uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt voor documentcreatie. 2006 was een succesjaar voor High Concept, waarin 40% omzetgroei gerealiseerd werd. Op dit moment zijn er zeven medewerkers van High Concept actief in het buitenland. Een vijftal van de Nederlandse collega's ondersteunt de buitenlandse projecten en het verkoopproces.

"Door mijn vele bezoeken aan partners, overheidsorganisaties en bedrijven in het buitenland, heb ik gemerkt dat we in Nederland voorop lopen op het gebied van digitale documenthuishouding", zegt Marco Drost, algemeen directeur High Concept. "Onze ervaring met uitdagingen in het documentbeheer blijkt een doorslaggevende rol te spelen bij gesprekken met buitenlandse partners en potentiële klanten."

Marco Drost bekleedt nu de functie van CEO en is directeur van de Europese BV, de Duitse GmbH en het Amerikaanse Incorporated.

(267 woorden)