Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 24 oktober 2007

Puntnr.
Omschrijving
Beslissing

1.

Adviesnota RO R inz. aanpassen huurvergoeding.

Verhuur/pacht prijs voor 2008 en 2009 vaststellen op: § voor percelen groter dan 1000m2 ¤ 430,--/ha per jaar en § voor percelen kleiner dan 1001 m2:
oppervlakte:
0 - 100m2 ¤ 15,-- (per perceel per jaar) 101m2 - 250m2 ¤ 23,--
251m2 - 500m2 ¤ 30,--
501m2 - 750m2 ¤ 36,--
751m2 -1000m2 ¤ 43,--

2.
Adviesnota RPB inz. Aanvullende informatie voor potentiële bouwers op de binnenkort uit te geven bouwkavels in Buitenpost Mûnewyk - 2e fase met de aanduiding "locatiegebonden ontwerp".

Het in de Welstandsnota opgenomen gebiedsnummer 10 niet verder uitbreiden met de door Hûs & Hiem wenselijk geachte criteria. Uitsluitend, ter verduidelijking, de "notitie referentiebeelden bebouwing Mûnewyk 2e fase" aan potentiële bouwers op de met de aanduiding "locatiegebonden ontwerp" aangemerkte kavels, meegeven. Op de te zijner tijd op deze alszodanig aangeduide kavels in te dienen bouwplannen, alvorens deze aan de locale commissie van Hûs & Hiem ter beoordeling zullen worden voorgelegd, een "ambtelijk kwalitatieve voortoets" door vertegenwoordigers van de teams RTV en RPB laten uitvoeren.
3.
Adviesnota RPB inz. Structuurvisie/stedenbouwkundig voorstel uitbreiding Augustinusga van NPO vastgoed B.V.

Het college heeft kennisgenomen van het rapport 'Structuurvisie/stedenbouwkundig voorstel uitbreidingsplan Augustinusga' van NPO vastgoed B.V. Realisering van het plan op korte termijn is niet mogelijk in verband met het gemeentelijke volkshuisvestingsbeleid (het aantal te bouwen woningen) dat is vastgelegd in het Woonplan 2000-2010. Te zijner tijd kan deze visie worden betrokken bij het opstellen van de Structuurvisie (nieuwe stijl) voor Augustinusga.
4.
Adviesnota RPB inz. concept-Notitie van uitgangspunten voor de actualisering/herziening van het bestemmingsplan voor het dorp Boelenslaan.

In het kader van de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan voor het dorp Boelenslaan is een concept-notitie van uitgangspunten opgesteld. Nadat deze aan de raad is voorgelegd, zal de concept-notitie worden toegestuurd aan de Vereniging Plaatselijk Belang Boelenslaan.
5.
Adviesnota RTV inz. verzoek om niet over te gaan tot innen dwangsom. Het verzoek van dhr. Baas om af te zien van het innen van een dwangsom afwijzen.
6.
Adviesnota SLBEL inz. jaarrekening en -verslag 2005 Timpaan.

De jaarrekening en het jaarverslag 2005 van Timpaan/Achtkant worden voor kennisgeving aangenomen en de subsidie 2005 wordt definitief vastgesteld.
7.
Adviesnota SLKHF inz. hoofdlijnen beleid De Kruidhof 2007.

Het college stemt in met de ontwikkelingsrichting naar een meer zelfstandig opererende Kruidhof, waarbij het restaurant, de winkel en kwekerij worden geëxploiteerd door externe organisaties. Het college geeft de ambtelijke organisatie opdracht de voorbereidende fase af te ronden en in januari 2008 de beschreven hoofdlijnen ten uitvoer te brengen.
8.
Adviesnota SZTS inz. Wmo-operatie herindicatie.


1. Instemmen met het administratief overzetten van op overgangscliënten met een indicatie voor een 'wvg'-voorziening, o.a. scootmobielen, collectief vervoer, rolstoelen.
2. Instemmen met het herindiceren van alle overgangscliënten met een indicatie voor Hulp bij het huishouden (zowel in natura als pgb).
3. Instemmen met het inhuren van Scio voor het herindiceren van overgangscliënten met een indicatie voor Hulp bij het huishouden.
9.
Adviesnota SZTS inz. Wmo Verstrekkingenboek, Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Achtkarspelen 2007.


1. Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2007 vaststellen van het Wmo Verstrekkingenboek en Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Achtkarspelen 2007;
2. Ter kennisneming het Wmo Verstrekkingenboek en Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Achtkarspelen 2007 voorleggen aan de raad.
10.
Adviesnota BRG inz. openbare verlichting parkeerterrein de Bosk te Harkema.

§ De openbare verlichting op het parkeerterrein de Bosk te Harkema uitbreiden met een zestal lichtmasten. § Daarnaast de openbare verlichting op het parkeerterrein aan de Jeltingalaan te Buitenpost uitbreiden met een drietal lichtmasten en het parkeerterrein aan de Jisteboerewei te Kootstertille uitbreiden met een tweetal lichtmasten. § De heer Prins berichten conform conceptbrief.

11.

Adviesnota RPB inz. visie centrum Buitenpost.


1. Instemmen met de toekomstvisie Buitenpost-centrum.
2. Aan de aanbevelingen uit deze toekomstvisie, voorzover het bestemmingsplan hiervoor het instrument vormt een gevolg geven in een op te stellen notitie van uitgangspunten Buitenpost-centrum.