Gemeente Achtkarspelen

CDA-Achtkarspelen

Vraag voor het vragenhalfuur van de gemeenteraad van Achtkarspelen 25 oktober 2007

De CDA-fractie maakt zich ernstige zorgen over het parkeren aan de Stationstraat. De toestand is niet alleen een voortdurende ergernis voor de bewoners van de Stationstraat maar ook voor de bezoekers van het industriegebied de Swadde. De toestand is zo nijpend dat de verkeersveiligheid ernstig in het gedrang komt en dat er vaak penibele situaties ontstaan. Aan de Stationstraat is de toestand zeer ernstig daar hier vaak over de gehele lengte wordt geparkeerd en je met tegenliggers vaak geen kant uit kunt, bovendien heb je hier te maken met bus vervoer van en naar het station. Bovendien is hierdoor het industrieterrein zeer moeilijk te bereiken voor met name het vrachtverkeer door het parkeren aan de Stationstraat, dit kan toch niet de bedoeling zijn. Een goede ontsluiting en een doorstroming van het verkeer is een eerste vereiste. De CDA-fractie is dan ook tot de conclusie gekomen dat hier snel een oplossing voor gezocht moet worden. Die oplossing kan volgens de CDA- fractie gevonden worden aan de noordzijde van het station: daar ligt een terrein (het vroegere overslag terrein) dat gedeeltelijk is verhard, dit terrein is een ideale parkeergelegenheid voor langparkeerders.

Vragen aan het College:

1: Is het College het met de CDA fractie eens dat de situatie aan de Stationstraat onhoudbaar is, en dat er op korte termijn een oplossing dient te worden gezocht?
2: Is het College het met de CDA-fractie eens dat in ieder geval zolang de ontsluiting van het industrieterrein de Swadde nog niet is verbeterd met een nieuwe ontsluitingsweg hier maatregelen dienen te worden genomen.
3: Welke maatregelen denkt het College te nemen, en op welke termijn, om het genoemde probleem op te lossen?