Ingezonden persbericht


RIBW K/AM te Haarlem kiest voor Q-Zorg

25 oktober 2007 - De RIBW Kennemerland/Amstelland en de Meerlanden (RIBW K/AM) heeft na een uitgebreid selectietraject gekozen voor Q-Zorg van Qurius. Dit is de geïntegreerde oplossing voor de care op basis van Microsoft Dynamics-NAV. De laatste maanden is er veel werk verzet om alle aspecten van RIBW K/AM in kaart te brengen en te kwalificeren. Bijzonder aan het geheel is dat zowel RIBW K/AM als Qurius de implementatie zien als partnership, waarbij het vertrouwen voor meerdere jaren is uitgesproken en geformaliseerd. Het project zal in twee fasen worden uitgerold, waarbij gestart wordt met het deelproject: Cliënt- & Productieadministratie en de deelprojecten: Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) en Cliënt Relatie Management (CRM). Tweede helft 2008 zal met Fase 2 gestart worden waarbij het deelproject: Financiële Administratie aangepakt wordt. "De afgelopen jaren hebben we Q-Zorg doelbewust gepositioneerd als dé oplossing voor de 'Care': generiek genoeg om alle gewenste/benodigde processen te ondersteunen en specifiek genoeg om aan te sluiten bij de kenmerkende eigenschappen per subsegment: V&V, Thuiszorg en GZ (verstandelijk & zintuiglijk). Hierdoor hebben de MEE's en nu ook de RIBW's zich bij ons aangesloten. Om dit voor elkaar te krijgen is een flexibel Microsoft platform nodig, maar meer nog een team van gemotiveerde mensen met kennis van (zorg-) zaken," aldus Klaas Visser, senior sales manager van Qurius Business Solutions.

Bedrijfsinfo RIBW K/AM

Een Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW) is een instelling die beoogt een schakel te zijn tussen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) en de samenleving. In een gewone woonomgeving kunnen cliënten met psychiatrische problemen zoveel mogelijk en zo zelfstandig mogelijk in de samenleving functioneren. Daarbij wordt begeleiding geboden bij het dagelijks en maatschappelijk functioneren en bij het omgaan met de psychiatrische problematiek. Deze vorm van zorg is losgekoppeld van verdere behandeling. Gewoon wonen en deelnemen aan de maatschappij voor bijzondere mensen; dat kan dus met hulp van de RIBW.

Qurius N.V.

Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren, inclusief infrastructuren. Qurius telt ruim 900 medewerkers; het hoofdkantoor is in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 2.300 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Qurius is door Microsoft® benoemd tot de 2007 global Microsoft Dynamics(TM) Partner of the Year. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl.



Ingezonden persbericht