Ministerie van Defensie kiest Adecco op expertise

25/10/2007 14:12



Adecco



Het Ministerie van Defensie, met 65.000 medewerkers de grootste werkgever van Nederland, kiest opnieuw voor een partnership met HR-dienstverlener Adecco. Hiertoe is per 1 september 2007 een raamovereenkomst gesloten, die doorloopt tot 1 september 2009. Adecco is bijzonder ingenomen met de contractvernieuwing, om de substantiële omzet die ermee gemoeid is, maar vooral omdat Defensie kiest voor Adecco op basis van duidelijke kwaliteitsfactoren.

Volgens de raamovereenkomst gaat Adecco de komende twee jaar personeel leveren op uitzend- en detacheringbasis. Deze HR-services richten zich op uiteenlopende functies in de sfeer van administratief, technisch en logistiek werk, ondersteuning bij automatiseringstrajecten en uitvoering van projecten. Het gaat om burgerpersoneel, ruim eenderde van het totale personeelsbestand van Defensie.

Inkoopprocessen geautomatiseerd
Adecco levert sinds 2002 HR-services aan het Ministerie van Defensie. Eén van de hoofdredenen om de samenwerking te prolongeren, is de wijze waarop Adecco vorm wil geven aan een intensieve samenwerking en bereid is als organisatie te investeren in het partnership. Een speerpunt in de samenwerking is het zogeheten EBF-project (Elektronisch Bestellen en Factureren), bedoeld ter professionalisering van de inkoopprocessen van de Rijksoverheid. Het beoogde EBF-systeem zal online bestellen van goederen en diensten gaan faciliteren. Leveranciers werden mede geselecteerd op de bereidwilligheid en mogelijkheid om hierin te participeren.

Expertise en commitment
De expertise van Adecco met betrekking tot dergelijke automatiseringssystemen heeft mede bepaald dat wederom voor Adecco als leverancier is gekozen. Doordat Adecco zelf actief is in de ontwikkeling en implementatie van vergelijkbare bestel- en factureersystemen, is de HR-dienstverlener ervan overtuigd snel conform de nieuwe Defensiesystematiek te kunnen leveren. Andere factoren om te kiezen voor een partnerschap met Adecco zijn: de inzet van een implementatiemanager, de ervaring met werken volgens een concreet projectplan binnen vastgelegde tijdslijnen.

Vacatures die Adecco voor Defensie gaat invullen, lopen sterk uiteen, evenals de gewenste opleidingsniveaus (van lbo tot hbo+). Essentiële eigenschappen zijn: doorzettingsvermogen, integriteit en een duidelijk aantoonbare motivatie om je in te zetten voor een organisatie waarvan het motto luidt: 'samen werken aan vrede en veiligheid'. Wie geïnteresseerd is in tijdelijk en/of projectmatig werk bij het Ministerie van Defensie vindt de diverse mogelijkheden op de website van Adecco, www.adecco.nl/defensie.