BedrijfsautoRAI

Citroën Jumpy: International Van of the Year 2008

(10/25/2007)
Tijdens de opening van de BedrijfsAutoRAI 2007, is de Citroën Jumpy verkozen tot âInternational Van of the Year 2008â. Een jury van bedrijfswagenjournalisten uit 20 Europese landen heeft deze prestigieuze titel toegekend aan de Franse bestelauto. De Citroën Jumpy won de verkiezing met 108 punten van een maximaal haalbare score van 140 en liet daarmee concurrenten ver achter zich. De jury prijst het hoge comfortniveau van de Jumpy, zowel met als zonder lading. De uitstekende rijkwaliteiten benadrukken dat er bij de ontwikkeling van deze bestelauto is gelet op maximaal comfort en veiligheid voor de berijder, waardoor deze eigenschappen vergelijkbaar zijn met die van een personenwagen.

Tevens wordt het innovatieve karakter van de Citroën Jumpy geroemd; dankzij de pneumatische vering achter is het mogelijk een variabele laadhoogte in te stellen én de auto onder de 190 cm te laten zakken, waardoor parkeergarages ook toegankelijk zijn. Bovendien is er een grote keus in uitvoeringen en laadvermogens in combinatie met zuinige motoren.

De Citroën Jumpy is de bestelauto die zich dankzij zijn design en goede prijskwaliteit verhouding onderscheidt en aan het belangrijkste criterium van de jury voldoet, namelijk het zo efficiënt mogelijk vervoeren van goederen.