Ingezonden persbericht


Persbericht

Arrow Rock 500, 10e editie

26 - 31 oktober

Den Haag, 25 oktober 2007

Tijdens Arrow Rocktober zal de Arrow Rock 500 (alweer de 10e editie) een prominente plaats krijgen in de programmering van Arrow Classic Rock. De Arrow Rock 500 is samengesteld door luisteraars die hun 10 all-time rock-favourites hebben ingestuurd. Bij Arrow dus geen keuze uit een vooraf opgestelde lijst. Van de ruim 1,6 miljoen verschillende luisteraars die Arrow Classic Rock bereikt, zijn er circa 40.000 stemmen uitgebracht.

Pink Floyd komt het meest in de lijst voor. Opvallend is ook de Nederlandse vertegenwoordiging met Golden Earring, Anouk, Focus, Cuby & The Blizzards en Earth & Fire. Ook kozen de Arrow-luisteraars veel modern-rock bands zoals Coldplay, Snow Patrol, The Kaiser Chiefs en de Dandy Warhols.

De Arrow Rock 500 wordt dit jaar gepresenteerd door ondermeer Manuela Kemp, Willem van Kooten en Kees Baars.

Arrow kiest er ook dit jaar voor de Arrow Rock 500 niet eind december uit te zenden, teneinde geen ongelijke strijd aan te hoeven gaan met de Top 2000 van Radio 2.

Luisteraars die hun 10 favoriete rocksongs hebben ingezonden maken kans op een rondreis door het Wilde Westen van Amerika of een Gibson Les Paul gitaar.

Tijdens Arrow Rocktober werden ook de beste gitarist, zanger, bassist en drummer gekozen en werden de Symfo 25, en de Blues 50 uitgezonden. Ook hebben de luisteraars de 70's, 80's en 90's album top-100 samengesteld.

Met Rocktober en de Arrow Rock 500 bewijst Arrow dat rockmuziek een brede muziekale en culturele stroming is die al tientallen jaren bestaat en nog lang zal voortduren. .
Met veel plezier besteedt Arrow als enige Nederlandse (rock)zender zoveel aandacht aan de rockmuziek die verder gaat dan alleen de standaard-hits.

Voor nadere informatie zie www.arrow.nl