Gemeente Bodegraven

16 bladkorven geplaatst in de gemeente Bodegraven

website bladkorf.jpg
De gemeente heeft tijdelijk bladkorven geplaatst op verschillende locaties in Bodegraven. Deze korven kunt u gebruiken voor blad dat op de openbare weg of in uw tuin gevallen is. De bladkorven worden regelmatig geleegd en zullen na de bladperiode weer worden verwijderd.

Het is volop herfst, een tijd waarin veel tuinliefhebbers het blad bij elkaar harken en in de groene mini-container deponeren. Ook gemeentelijke bomen veroorzaken veel blad(overlast) op de openbare weg of in uw tuin. Indien u (te)veel blad heeft kunt u dat nu ook kwijt in speciale tijdelijk geplaatste bladkorven. Het is uiteraard niet de bedoeling dat u uw eigen tuinafval hierin deponeert. Takken, papier, plastic horen er beslist niet in thuis.
Voor het behoud van het gazon is het noodzakelijk om het blad van het gras te verwijderen. Blad in plantvakken heeft wel een nuttige functie, het beschermd planten in de winter tegen bevriezing en uitdroging. Ook voor het dierenleven is een tuin(blad) belangrijk, er kunnen kikkers, amfibieën en insecten in overwinteren. Vogels kunnen er in de winterperiode voedsel vinden en een hoop blad met wat kleine takken is een geschikte winterslaapplaats voor egels.

Bladkorven zijn geplaatst nabij:

1. Groene Zoom (nabij korfbalveld)

2. Dronensingel / Dronenweg

3. Dronensingel / Goudseweg

4. Henergouwerhof / Cortenhoeve

5. Groene Ree (pleintje)

6. Hoornblad / Karperlaan (parkeerplaats),
7. Reigeroord (grasveldje tussen Boesemsingel/Eiber)
8. Burg. van Dobben de Bruinstraat/Vijverlaan
9. Johan de Witstraat / Horstlaan (parkeerplaats)
10. Hoge Rijndijk/Nieuwerbrug (nabij loswal Oude Rijn)
11. Koninginneweg / t.o. Stadhouderslaan

12. Vijverlaan / Irenestraat

13. Grutto

14. Dammekant

15. Vijverlaan

16. Weyland (Nieuwerbrug)

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Groen en Reiniging, tel. (0172) 630 300.