RTL Group

Overwinning team TU Delft in 'World Solar Chalenge' vanavond bij RTL 7

De studenten van de TU Delft, verenigd in het Nuon Solar Team, heeft met de Nuna4 de World Solar Challenge gewonnen, een prestatie die vanavond om 23.30 uur bij RTL 7 te zien is. Het is de vierde keer dat het Nuon Solar Team de duurzame energierace tussen Darwin en Adelaide op naam heeft geschreven. De nieuwe reglementen van de organisatie van de World Solar Challenge (minder zonnecellen op de wagen, de piloot moet meer rechtop zitten en de veiligheidseisen zijn aangescherpt) stonden het team niet in de weg.

De Challenge behelst het ontwerpen en bouwen van een voertuig dat in staat is om zo snel mogelijk het imposante Australische continent op zonne-energie te doorkruisen. De World Solar Challenge vierde met deze editie haar twintigjarig jubileum en staat voor een inspirerende, vriendschappelijke strijd, waarvoor bedrijven en universiteiten zich aangemeld. De race beslaat 3000 kilometer en aan zonlicht is geen gebrek.

Het Nuon Solar Team, dat de absolute favoriet is, heeft tot nu toe alle denkbare records verbroken en gaat voor de vierde overwinning. Verschillende concurrenten trekken dit jaar extra budget uit de kast om dit team eindelijk te verslaan. Het Nuon Solar Team sluit zich aan bij de andere zestig deelnemers van over de hele wereld voor de duurzame energierace down under.

Uitzending finish Nuna4: RTL 7, donderdag 25 oktober om 23.20 uur.

Website: autosport

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl