Veilig Amsterdam


Stadsdeel Zuidoost - Snorders niet legaliseren

Taxis op een rij


* Amsterdam Zuidoost

* Openbaar vervoer

25 oktober 2007

In tegenstelling tot diverse berichten is het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost niet van plan om illegale snorders (taxichauffeurs zonder taxivergunning) te legaliseren. Wat het stadsdeel wel gaat doen is onderzoeken welke behoefte er bestaat aan vervoer van deur tot deur en welk aanbod daar op dit moment voor is.

Het is namelijk zo dat het reguliere openbaar vervoer voornamelijk op dreefniveau rijdt en niet op het niveau van de 30 km zones, straten en woonerven komt. Hierdoor is de loopafstand van een woning naar een bushalte soms erg groot.

Onderzoek
Schijnbaar is er dus wel behoefte aan vervoer waarbij de loopafstanden niet al te groot zijn. Snorders spelen op dit moment in op deze behoefte. Het stadsdeel wil met een onderzoek in kaart brengen wat precies de vraag en het aanbod is van het zogenoemde fijnmazige openbaar vervoer (vervoer van deur tot deur). Tevens moet met het onderzoek inzichtelijk worden wat en hoe groot de behoefte is van openbaar vervoer op straatniveau en moet het onderzoek de kenmerken van snorders duidelijk maken (Waar komen de snorders precies vandaan? Rijden alleen werkzoekenden een snorder of ook mensen die al een baan hebben?, enz.).

Pas als het onderzoek is afgerond, zal het stadsdeel kijken hoe het fijnmazige openbaar vervoer in het stadsdeel kan worden verbeterd, zodat bewoners in Zuidoost beter kunnen worden bediend.