Gemeente Oldenzaal


Gedeeltelijke bouwstop pand hoek Hengelosestraat-T.Brandsmastraat

gepubliceerd op : 25-10-2007

Het Oldenzaalse college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot een gedeeltelijke bouwstop met betrekking tot het pand hoek Hengelosestraat-Titus Brandsmastraat.

Conform het oorspronkelijke bouwplan, waarvoor een vergunning was verleend, zou het pand verbouwd worden tot kantoorruimte voor Innové Projectontwikkeling. Wegens sterke bedrijfsgroei ziet Innové hier vanaf en wenst van de kantoorruimte een penthouse te maken. Omdat het gewijzigde bouwplan een groter bouwvolume bevat, gaat de gemeente hiermee niet akkoord. De gemeente en Innové zijn inmiddels in gesprek over een aanpassing van het bouwplan.

Innové heeft voor de bouw van het penthouse een gewijzigde bouwvergunning ingediend, maar deze bevat een groter bouwvolume dan het oorspronkelijke bouwplan. Omdat het oorspronkelijke bouwplan met omwonenden was gecommuniceerd, wenst de gemeente aan een vergroting van het bouwvolume geen medewerking te verlenen. Het college heeft zich bereid verklaard een procedure op te starten om de bestemming van het pand van kantoor- naar woonfunctie te wijzigen. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in gang gezet.