Gemeente Oldenzaal


Geanimeerde open dag De Hulst

gepubliceerd op : 22-10-2007

Een zestigtal belangstellenden maakte zaterdag 20 oktober jl. gebruik van de uitnodiging om de open dag van landgoed De Hulst te bezoeken.

De bezoekers krijgen tekst en uitleg van landschapsarchitect Bas Slatman (© Carlo ter Ellen, TC Tubantia).

De bezoekers kregen van Ivonne de Nood, landschapsarchitecte van de dienst Landelijk Gebied, een presentatie van de ideeën omtrent de bouw van acht appartementen op de voormalige nutstuinen. Bas Slatman, adviesbureau Sylvester Natuurontwikkeling, gaf uitleg over de adviezen met betrekking tot de ontwikkeling van groen en water. Naast de presentaties werden rondleidingen op het landgoed verzorgd.

Het was een gemêleerd gezelschap dat zich deze zonnige herfstdag op De Hulst verzamelde. Voor velen was het een nostalgisch bezoek, dat herinneringen aan vroegere wandelingen en stiekeme afspraakjes opriep. Met veel belangstelling werden de plannen voor de ontwikkeling van het gebied aangehoord en van de gelegenheid om vragen te stellen werd goed gebruik gemaakt. Ook onderling wisselden bezoekers verhalen over vroeger en meningen over de toekomst van het landgoed uit. Na de uiteenzetting van de plannen kregen groepjes bezoekers een rondleiding met uitleg ter plaatse, onder meer van eigenaar en gastheer Henk Smellink.

Zowel voor- als tegenstanders van de plannen spraken hun waardering uit over het initiatief van de open dag en over de ontvangst. De eindrapportage over de ontwikkeling van De Hulst zal binnenkort door de gemeenteraad worden behandeld.