Waterschap Rivierenland

Startsein veilige waterkering Waalkade Nijmegen

De bouw van een veilige hoogwaterkering aan de Waalkade in Nijmegen is gestart. Op woensdag 24 oktober hebben dijkgraaf Gerrit Kok van Waterschap Rivierenland en wethouder Hans van Hooft van Gemeente Nijmegen het startsein voor de werkzaamheden gegeven. De werkzaamheden zijn eind 2008 klaar. Nijmegen is dan beter dan ooit tevoren tegen het water van de Waal beschermd.

De heren Kok en Van Hooft hebben gezamenlijk de machine om damwanden in de grond te drukken in werking gezet. De acht meter lange damwanden worden over vrijwel de hele Waalkade in de grond aangebracht. Ze vormen de ondergrondse basis voor de verbeterde hoogwaterkering.

Waalkade blijft toegankelijk

Er wordt nu gewerkt aan de hoogwaterkering nabij de Kromme Elleboog. Over enkele weken beginnen de werkzaamheden aan de oostkant van de Waalkade bij de Voerweg en het gedeelte met de horecazaken. De werkzaamheden daar duren tot komend voorjaar. Daarna verplaatst het werk zich naar de overige delen van de Waalkade. Tijdens de bouw van de nieuwe hoogwaterkering blijft de Waalkade toegankelijk voor bezoekers. Ook de horecazaken blijven open en bereikbaar.