Gemeente IJsselstein


Starterswoningen op Groene Balkon

Datum: donderdag 25 oktober 2007
De gemeente en IJsselsteinse Woningbouwvereniging hebben dinsdag een overeenkomst ondertekend voor de verkoop van grond en realisatie van dertig koopappartementen op het Groene Balkon voor jonge starters

De koopappartementen, ondergebracht in het appartementencomplex Green View, worden gerealiseerd door de IJWBV en zijn specifiek bestemd voor koopstarters tussen de 18 en 36 jaar met een (gezamenlijk) inkomen tot EUR 36.550,- respectievelijk EUR 40.000,- per jaar. Door het toepassen van Koopgarant krijgen de kopers een hoge korting op de taxatiewaarde en zijn de verkoopprijzen vanaf EUR 136.920,- v.o.n. De kopers zijn verplicht het appartement bij verkoop te verkopen aan de IJWBV. De IJWBV zet vervolgens de appartementen weer op de markt voor starters. Zo blijven de appartementen ook in de toekomst beschikbaar voor jonge koopstarters.
IJWBV en gemeente blij met starterswoningen
"Er is in IJsselstein veel vraag naar koopwoningen in het goedkopere segment. Dat blijkt wel uit de vele belangstellenden die zich inmiddels gemeld hebben bij de IJWBV, " zegt Henny van de Heiligenberg.
"Dit project biedt een fantastische kans voor de jonge woningzoekenden in IJsselstein. Het is echt een aanwinst voor de stad," aldus wethouder Mieke Overkamp. Ze voegt eraan toe: "De gemeente is ontzettend blij met dit bouwplan van de IJWBV." Net als bij de overige woningen op Het Groene Balkon wordt ook bij de realisatie van het appartementengebouw extra aandacht besteed aan Duurzaam Bouwen. Zo krijgt het appartementencomplex zonnecollectoren.

Naast het appartementencomplex Green View worden op Het Groene Balkon tachtig woningen ontwikkeld. De realisatie van deze woningen valt niet onder deze overeenkomst.

Planning werkzaamheden
De grond is, door de gemeente, bouwrijp gemaakt en gereed om bebouwd te worden. Ook de bouwvergunning voor het appartementencomplex is inmiddels verleend.Binnenkort start de verkoop van de appartementen. De planning is dat begin 2008 gestart wordt met de bouw. Naar verwachting worden de appartementen rond het tweede kwartaal van 2009 opgeleverd.