ID&T


Fraude bij DJ Mag verkiezingen

Er staat veel op het spel bij de verkiezingen voor populairste dj van de wereld , die jaarlijks worden georganiseerd door het Britse DJ Mag. Een dj die een goede notering scoort, kan zijn prijs meteen flink opschroeven.

De vierkiezingen van 2007, gewonnen door Armin, die dit jaar de nummer
1 van 2006, Paul van Dyk verslaat, waren al bij voorbaat in opspraak, toen duidelijk werd dat er gefraudeerd werd met het stemmen. Voor handige techneuten is het niet zo heel ingewikkeld om een softwareprogramma te schrijven, waarmee je vanaf hetzelfde IP-adres meerdere stemmen kunt uitbrengen (en eventueel kunt blijven stemmen). Maar zoiets is ook makkelijk te doorzien bij het stembureau van DJ Mag zou je zeggen. En inderdaad: dit jaar zijn er een aantal djs gediskwalificeerd, onder wie de nummer 4 en nummer 5 van vorig jaar: Christopher Lawrence en Dj Dan.
Daarnaast zijn een groot aantal namen uit de lijst van vorig jaar van wie ieder zich afvroeg waar die opeens vandaan kwamen (Flash Brothers?, Amadeus?), verdwenen in de nieuwe lijst. Daarom maakt de top 100 van 2007 een wat betrouwbaardere indruk dan die van 2006, al is het wel teleurstellend dat DJ Mag er minstens een jaar te lang over heeft gedaan om er achter te komen dat er kon worden gesjoemeld met het stemmen.

Geplaatst op: 25-10-2007