ID&T


Dance-Tunes opent portals in België en Frankrijk

Amsterdam, 24 oktober 2007 Op 1 november 2007 lanceert de Nederlandse dance downloadwinkel Dance-Tunes portals in België en Frankrijk. De portals zijn opgezet met lokale partners uit de dancebranche om danceliefhebbers in België en Frankrijk muziek te kunnen aanbieden die een afspiegeling is van de lokale markt.

De portals zullen in de betreffende landen ook onder de naam Dance-Tunes in de markt worden gezet en te benaderen zijn via www.dance-tunes.com. Verder is de look & feel van de websites hetzelfde. De portals bieden echter wel een totaal eigen muziekaanbod dat aansluit bij de lokale markt. Tevens zullen de winkels in de lokale taal te benaderen zijn en zijn er lokale betaalmiddelen beschikbaar.

Olaf van den Berg, marketing manager van Dance-Tunes:We werken volgens het act local, think global principe. Internet is de wereld, maar wil je als online muziek winkel actief zijn in verschillende landen dan zul je je muziekaanbod, marketing en website moeten aanpassen aan de lokale markt, temeer omdat de doelgroep van Dance-Tunes toch de mainstream danceliefhebber is. Daarom hebben we gekozen voor een licentie concept. Hierdoor werken we samen met partijen die de lokale dancemarkt goed kennen.

De verwachting is dat Dance-Tunes in januari 2008 een portal opent in Australië. Verder wil Dance-Tunes het concept in 2008 in nog minimaal 3 andere landen lanceren. Hiermee hoopt zij een wereldwijde speler te worden in de online verkoop van elektronische muziek mp3s voor de mainstream danceliefhebber.

Over Dance-Tunes
Dance-Tunes is een online winkel voor elektronische muziek mp3s voor DJs en fans. Dance-Tunes werd gelanceerd in 2005 en geeft klanten inmiddels toegang tot een legale en veilige bibliotheek van meer dan 200.000 tracks van 3.500 onafhankelijke en wereldwijd opererende dance labels. De bibliotheek groeit wekelijks met meer dan 5000 tracks. Daarnaast biedt Dance-Tunes ook meer dan 2.500 albums, compilaties en DJ mixen en gratis podcasts van dance evenementen en DJs. De uitgebreide online elektronische muziekcatalogus bevat alle stijlen zoals house, trance, techno, electro, minimal, hardstyle en lounge. De muziekdownloads kunnen per stuk worden gekocht of betaald worden uit een voordeelbundel. Dance-Tunes is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie: www.dance-tunes.com.

Geplaatst op: 25-10-2007