Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district tilburg 25/10

TILBURG, 25 oktober 2007

Automobilist ramt lichtmast en flitspaal

TILBURG Bij een verkeersongeval vanmorgen op de kruising Bredaseweg met de Baroniebaan, raakte een 19 jarige Tilburgse automobilist gewond. De man is overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis. Daar is van hem een bloedproef afgenomen. De Tilburger reed zonder geldig rijbewijs.

De Tilburger reed vanmorgen rond 01.40 uur over de Bredaseweg, komkende uit de richting van Tilburg. De automobilist was voornemens om bij de kruising met de Baroniebaan rechts af de Bredaseweg te vervolgen. Op de kruising raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed recht door en botste met zijn auto tegen een lichtmast en een flitspaal. De brandweer kwam eraan te pas om de man uit de auto te bevrijden.

Politie arresteert Tilburger na diefstal in café

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 23.30 uur in een horecagelegenheid aan het Piusplein een 19 jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had uit een voorraadkast van het café enkele flessen drank weggenomen. Op het moment dat een medewerker hem daarover aan wilde spreken vluchtte de Eindhovenaar weg. Het lukte de medewerkers de man te achterhalen. Gewaarschuwde agenten namen hem mee naar het bureau en namen een verklaring op. Hij ontkende de diefstal.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 20.45 uur in een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 61jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers spraken de vrouw in de winkel aan, nadat ze gezien hadden dat ze een tas die buiten het winkelgedeelte stond had meegenomen de winkel in. De tas, die niet van de vrouw was, had ze in haar winkelwagentje gezet. Bij de kassa spraken medewerkers de vrouw aan en droegen haar over aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau verklaarde ze niet de intentie te hebben de tas mee naar huis te nemen. De Tilburgse kreeg een boete van 130 Euro.

TILBURG In dezelfde supermarkt liep rond 18.00 uur een 54 jarige Tilburger tegen de lamp. Personeel van de supermarkt zag dat de man enkele goederen in zijn zak stopte. Hierop sprak een medewerker de man aan en droegen hem over aan de politie. Op het bureau legde de man een bekennende verklaring af. Hij had honger maar geen geld om de goederen te betalen.

TILBURG Bij een schoenenzaak aan de Heuvel heeft de politie gistermiddag rond de klok van 16.30 uur twee vrouwen van 19 en 20 jaar, afkomstig uit Huizen en Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel sprak het tweetal aan nadat het alarm van het detectiepoortje afging. Onderzoek wees uit dat het tweetal een paar schoenen van 17,95 Euro weg wilde nemen. Op het bureau legden ze een bekennende verklaring af.

Politie haalt dronken automobiliste van de weg

TILBURG De politie heeft gisteravond even na 20.00 uur een 62 jarige Tilburgse automobiliste van de weg gehaald. Agenten zagen de vrouw rijden op de burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in de richting van de Moerse Dreef. Ze reed deels door de berm en raakte op een haar na de vangrail. Controle wees uit dat ze onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau werd een ademtest afgenomen die uitwees dat ze 645 Ug/l aan alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Bromfietser gewond na verkeersongeval

MOERGESTEL Bij een verkeersongeval in de Schoolstraat raakte vanmorgen een 16 jarige bestuurder van een bromfiets, afkomstig uit Haghorst gewond. De jongen is met een enkelfractuur overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis.

Een 19 jarige automobilist uit Moergestel reed met zijn auto over de Schoolstraat in de richting van de Rijksweg A58. hij was voornemens rechts af de Rijksweg op te slaan. De 16 jarige bromfietser reed op het fietspad over het viaduct. De automobilist zag de bromfietser over het hoofd waardoor het tussen beiden een aanrijding ontstond.

Brandweer haalt kat uit brandend huis

TILBURG Zowel brandweer als politie spoedde zich vanmiddag rond 14.15 uur naar een de Alleenhouderstraat. In een woning was een binnenbrand uitgegroeid naar een uitslaande brand. Ter plaatse vertelde de bewoonster dat de brand vermoedelijk uitgebroken is in het keukengedeelte. Tijdens de bluswerkzaamheden redde brandweerlieden een kat uit de woning.

Auteur: Desiree Brabers