Politiebond ACP

25 oktober 2007

NOG huldigt jubilarissen

Categorie: Uit de regio, Seniorleden

Door: Barend Harskamp

Op 11 oktober werden de jubilarissen van Noord en Oost Gelderland (NOG) gehuldigd. De bijeenkomst vond plaats in de Open Hofkerk in Nederland.

Enkele honderden genodigden genoten van een middag waarbij er aandacht was voor de jubilarissen en de senioren uit onze regio. De middag werd geleid door Eddy de Jong en in zijn overdenking stond het begrip tijd centraal.

Jubilarissen
Het werd een veelzijdige middag, waarbij allereerst de 20 aanwezige jubilarissen werden gehuldigd. Zij ontvingen een plaquette of een zilveren of gouden speld. Een bijzondere gast deze middag was de 98-jarige meneer Ringeling. De oud meester geweermaker sprak de jubilerende collegas toe. Als altijd bood het huldigen van (oud) collegas een mooi moment om met elkaar terug te kijken.

CAO-onderhandelingen
De CAO-onderhandelingen zijn reeds gestart. Onze regiobestuurder Johan Kerbel, bracht ons op de hoogte van de inzet en het proces van onderhandelen. Hij maakte zijn verhaal concreet door te wijzen op de zorgelijke (financiële) situatie van menig politiegezin. Een gezin met studerende kinderen moet vaak `de touwtjes aan elkaar knopen`, aldus een bewogen Johan. Vragen uit de zaal werden tot volle tevredenheid beantwoord.

Aan het eten
Inmiddels waren de lange tafels in de hal gedekt en tot ieders verrassing bleken de grote glimmende gamellen een vijftal soorten stamppot te bevatten.. Aan het einde van de rij was Anton Hunink met heerlijke rookworst aanwezig. Er werd lekker gesmuld en sommigen proefden van elk gerecht.. Ik heb het stellige vermoeden dat de liefde van onze ACP leden door de maag gaat. Door Henk Kleinlugtebeld werd alles digitaal vastgelegd. De jubilarissen ontvangen van het Regiobestuur een van hem of samen met de partner gemaakt portret. Velen namen met genoegen afscheid van het feestcomité en de vele collegas onder het uitspreken van menig superlatief. De dames, Henny, Leontien, Wietske en An, die voor deze middag achter de schermen hadden gewerkt, werden onder luid applaus bedankt voor hun inzet en een mooi boeket bloemen viel hen ten deel.

Samenvattend kunnen we constateren dat we wederom een echte ACP happening hadden beleefd.

---