Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout 25/10

OOSTERHOUT NB, 25 oktober 2007

Politie arresteert twee minderjarigen voor heling bromfiets

OOSTERHOUT DE politie heeft gistermiddag rond 14.30 uur in een achtertuin van het Rubenshof twee minderjarigen van 15 jaar, beiden afkomstig uit Oosterhout aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal c.q. heling van twee bromfietsen. Op het bureau legden beiden een ontkennende verklaring af.

Eén van de bewoners informeerde gisteren de politie nadat ze twee onbekende bromfietsen in haar achtertuin had aangetroffen. Gearriveerde agenten stelden een controle in. Onderzoek wees uit dat de bromfietsen mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De bij de bromfietsen verdachten werden aangehouden.

Politie haalt Amsterdammer van de weg na verkeersgevaarlijk rijgedrag

WERKENDAM De politie heeft gisterochtend op de Rijksweg A27 een 24 jarige Amsterdamse automobilist aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag. De man viel de surveillerende agenten op doordat hij met hoge snelheid onnodig op de linker rijstrook reed. De agenten zagen dat de auto enkele keren een beweging naar links richting vangrail maakte. Controle wees uit dat de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs was. Ook kon hij zich niet legitimeren. Op het bureau bekende de man en mocht na verhoor met drie bekeuringen vertrekken

Minderjarige raakt gewond bij verkeersongeval

DONGEN Bij een verkeersongeval in de Aaltostraat raakte gistermiddag een 15 jarige jongen uit Dongen gewond. Hij is met enkele fracturen aan zijn been overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

Een 51 jarige automobilist uit Dongen wilde gistermiddag parkeren in een van de parkeervakken voor het kinderspeelveld in de Aaltostraat. Tijdens het inparkeren schoot vermoedelijk zijn voet van de koppeling waardoor de auto naar voren reed. De auto botste vervolgens tegen de 15 jarige jongen, die daar op dat moment fietste en kwam tot stilstand tegen het hek van de kinderspeelplaats. Het been van het slachtoffer raakte bekneld onder de auto. Omstanders schoten te hulp en bevrijdde de jongen uit zijn benarde positie waarna hij overgebracht werd naar het ziekenhuis.

Politie deelt 10 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

DRIMMELEN De politie heeft gistermiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur in de gemeente Geertruidenberg toezicht in het verkeer gehouden. In totaal kregen 10 passanten een bekeuring voor uiteenlopende feiten. Zo kregen 5 automobilisten een bekeuring voor het niet handsfree bellen. Verder schreven de agenten voor het niet dragen van de autogordel en het niet voeren van een kentekenplaat. Een 13 jarige
bromfietsbestuurder kreeg twee bekeuringen voor het rijden op een niet verzekerde bromfiets.

Politie haalt snelheidsduivel van de weg

WAALWIJK De politie controleerde vanmiddag rond 12.15 uur op de Rijksweg A59 een 38 jarige motorrijder uit Meern. De man viel op nadat hij met hoge snelheid over de Rijksweg A59 reed. Agenten zagen de man rijden op de N261 in de richting van Waalwijk. De motorrijder reed daar met een snelheid van 180 km/uur terwijl de toegestane maximum snelheid 100 km/uur bedraagt. Via de N261 reed de man de Rijksweg A59 (120 km/uur) op richting Utrecht. De verdachte vermeerderde snelheid en werd door de agenten geklokt op 203 km/uur. Het lukte de politie de man ter hoogte van de afrit Drunen te controleren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auteur: Desiree Brabers