Gemeente De Wolden

Vraag conform art. 37A reglement van orde.

Raadsvergadering 25-10-2007.

Onderwerp: Verkeersveiligheid Oshaarseweg te Echten

Zoals bekend mag worden verondersteld is de Oshaarseweg te Echten een smalle, intensief gebruikte weg, waar de bomen dicht langs de kant staan. Daarbij neigen enkele bomen ook nog eens over de weg heen. Onlangs zijn langs deze weg grasstenen aangebracht, en hoewel deze bedoeld zijn als bescherming van de berm, worden ze toch ook veelal gezien als verbreding van de rijbaan.

Een groot aantal bomen langs deze weg vertoont beschadigingen als gevolg van 'aanrijdingen' van, met name, vracht- en landbouwverkeer. Afgezien van de schade die hierdoor aan bomen en voertuigen veroorzaakt wordt, zorgt dit natuurlijk ook voor verkeersonveilige situaties. Hoewel wij beseffen dat er sprake is van uitvoering van vastgesteld beleid, vragen wij ons af of in dit geval de uitvoering wel goed is.

E.e.a. geeft de fractie van Gemeentebelangen aanleiding tot het stellen van de volgende vragen:
* Is er rekening gehouden met een grotere kans op beschadiging van de bomen en voertuigen?
* Kunnen hieruit mogelijk schadeclaims voortkomen?
* Is het niet beter om, vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid en om eventuele schadeclaims te voorkomen, bomen als op de foto's, die hinderlijk voor het verkeer over de weg hangen, te kappen?

De fractie van Gemeentebelangen,
D. Oosterveen.

N.B. De boom op de foto's is langs de Oshaarseweg te vinden op de GPS-coördinaten: L.006°23'02" Oost en B.052°42'06" Noord

Gemeentebelangen De Wolden pag. 1 van 1