AutoRai

Willem van der Kooi Europees kampioen Lotus Cup Europe

(10/25/2007)
Willem van der Kooi, directeur/eigenaar van de Nederlandse Lotus-importeur Van der Kooi Sportscars, is afgelopen weekend gekroond tot Europees kampioen in de Lotus Cup Europe 2007. Van der Kooi, die dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar deelnam aan het Europees kampioenschap in een Lotus Cup Exige, sloot het seizoen 2007 af met drie overwinningen op zijn conto.

Veel kon Willem van der Kooi, de Nederlandse Lotus-specialist, het afgelopen weekend niet meer fout doen. âIk hoefde de race eigenlijk alleen maar uit te rijden om de kampioenstitel te pakken,â aldus Willem. âHalverwege het seizoen schoof ik al door naar de leiding in het algemeen klassement en in de Cup Exige klasse en mijn voorsprong op de nummer 2, de Zwitser Rochet, was meer dan voldoende om afgelopen weekend in Hockenheim de beker in ontvangst te kunnen nemen.â

Dit seizoen werden er voor het Lotus Cup Europe kampioenschap zeven evenementen verreden, op de Nürburgring, Brno, Hockenheim, Oschersleben, Dijon, Monza en tot slot nogmaals Hockenheim. Van der Kooi wist tijdens drie van de zeven evenementen de zege te pakken. Slechts één maal bracht hij zijn Cup Exige niet aan de finish, omdat hij door schade buiten zijn schuld de strijd voortijdig moest staken.

Lotus Cup Europe 2008
De Lotus Cup Exige in race-uitvoering waarmee Willem van der Kooi het kampioenschap op zijn naam schreef, wordt in een gelimiteerde serie ontwikkeld en gebouwd door de Lotus Motorsport Division. De nadruk bij de Lotus Cup Europe ligt op het oorspronkelijke karakter van Cupraces, zoals ze in de bakermat van de autosport al jaren worden georganiseerd: doordeweeks met de auto naar kantoor en in het weekend de slicks eronder en lekker racen. Vanzelfsprekend speelt dan ook betrouwbaarheid een grote rol.

De races in de Lotus Cup Europe 2007 werden verreden met roadgoing Elises Mk II en Exiges Mk II, in volledige standaarduitvoering. Met de race-Exige van Willem van der Kooi, voorzien van 243 pk motor en een gewicht van 890 kg, kan bovendien ook gewoon op de openbare weg worden gereden.

Volgend jaar gaat de Lotus Cup Europe opnieuw van start. Willem van der Kooi overweegt momenteel of hij volgend jaar opnieuw aan de Lotus Cup Europe zal deelnemen, of dat hij zijn grenzen gaat verleggen naar een voor hem nieuwe autosportcompetitie.