Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 25 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 25-10-2007 o Met: brand, bellers en bedreigers

Boerderijbrand

Westbeemster, woensdag 24 oktober 2007, 23:04 uur.

Een brand op de Jisperweg heeft een boerderij verwoest. Vier Amsterdammers waarvan er enkelen fungeerden als antikraakwacht, in leeftijden van 31 tot en met 34 jaar, waren muziek aan het oefenen. In de avond werd de open haard aangestoken. Later op de avond viel eerst de stroom uit en omdat de schoorsteen lawaai maakte ging iemand buiten kijken. Toen sloegen de vlammen al uit het rieten dak. Het viertal vluchtte met achterlating van alle bezittingen naar buiten. De brandweer kwam uit de Beemster met drie voertuigen en met één voertuig uit Purmerend om het vuur te blussen. Een boerderij aan de overkant werd nat gehouden om overslaan te voorkomen en de brandweerlieden waren tot in de ochtend bezig met blussen. De politie heeft afzettingen geregeld en betrokkenen en de eigenaar van het gebouw gehoord. De brand is vermoedelijk ontstaan door de openhaard, mogelijk in combinatie met een schoorsteenbrand die zich vervolgens uitbreidde tot het dak.

Bestuurder op leeftijd onder invloed

Zaandam, 24-oktober, 21:09 uur

Woensdagavond heeft de politie op de Heijermansstraat een 81-jarige automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. De Zaandammer had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg behalve een proces-verbaal een rijverbod van twee uren.

Bellers

Zaandam, 24 oktober.

Tijdens een onopvallende motorsurveillance werden woensdag tien automobilisten aan de kant gezet omdat zij met de telefoon in de hand reden. De bellende bestuurders werden betrapt op de Thorbeckeweg en de Albert Heijnweg in Zaandam en de A8 in Koog aan de Zaan. Allen kregen een boete van 130 euro.

Op het Zuideinde in Oostzaan hebben agenten woensdagmiddag vijftien boetes van 75 euro uitgedeeld omdat de bestuurders geen autogordel droegen. Tijdens een verkeerscontrole op de Wibautstraat, de Peperstraat en de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden dezelfde middag 25 boetes uitgedeeld. Drie bromfietsers die hun bromfiets hadden opgevoerd, elf bestuurders die door rood reden, zes bestuurders die geen gordel droegen en drie automobilisten die aan het bellen waren (niet handsfree) werden bekeurd. De overtredingen betroffen geen voorrang verlenen, rijden met een ongeldig rijbewijs/zonder APK en het rijden over de busbaan. En ten slotte werd ook een bromfietser die met een gladde achterband reed, bekeurd

50 km per uur te hard

Westzaan/Zaandijk, 24 oktober, 18:50-21:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg
Westzaan-Westgraftdijk (N246) werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 150 km per uur. Van de ruim duizend voertuigen overschreden er 81 de snelheidslimiet van 100 km per uur.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk werden woensdagavond negentien hardrijders op de foto gezet terwijl 800 voertuigen de radarauto passeerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur.

Vader en zoon aangehouden na bedreiging

Wormer, woensdag 14 oktober 2007.

De politie heeft buiten heterdaad een 49-jarige man uit Wormer en diens 17-jarige zoon aangehouden als verdachten van bedreiging. Het tweetal zou een week eerder in een snackbar aan de Dorpsstraat na een woordenwisseling drie jongemannen van 18, 20 en 21 jaar oud hebben bedreigd met een gebroken bierfles en een mes. Vader en zoon werden aangehouden op de Noordweg in hun woonplaats. Twee messen en een handelshoeveelheid wiet werden in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Doorrijder

Purmerend, woensdag 24 oktober 2007, 16:28 uur.

De politie heeft een 54-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden als verdachte van verlaten plaats ongeval. De man had volgens getuigen vanuit parkeerstand een andere geparkeerde auto aangereden. Hij zou zijn uitgestapt en na het bekijken van de schade zijn weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De getuigen gaven een verklaring af van het gebeurde en de verdachte werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal van het verkeersongeval en doorrijden wordt opgemaakt.

Gordel buiten

Zaandam, woensdag 24 oktober 2007, 19:56 uur.

Surveillerende politieagenten zagen een auto rijden waarbij aan de bestuurderskant de gordel met het sluitgedeelte buiten de deur hing. De 42-jarige bestuurder zonder vaste woonplaats kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Omdat de man zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden en mee naar het bureau genomen. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. In overleg met justitie kreeg hij een boete van 190 euro voor rijden zonder rijbewijs. De eigenaar van de auto betaalde beide bekeuringen waarna de man mocht vertrekken.

Containersloten doorgeslepen

Purmerend, donderdag 25 oktober 2007, 07:38 uur.

Op een bouwterrein aan de Helsinkihaven werden na het openbreken van metalen hekken de sloten van een zeecontainer doorgeslepen. Diverse soorten gereedschap, waaronder ook eigen gereedschap van personeel, werden door de dader(s) meegenomen. Op de bouwlocatie in de wijk Wijdevenne wordt een kantoor gebouwd. Eventuele getuigen van de diefstal kunnen contact opnemen met het wijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 25-10-2007 16:14 | © Politie Zaanstreek-Waterland |