Hagemeyer

Persbericht 25 oktober 2007

PERSBERICHT

Hagemeyer wijst Rexel's ongevraagde voorgestelde bod van ¤ 4.60 in contanten af

Hagemeyer heeft vanmorgen kennis genomen van Rexel's voorgestelde bod in contanten op Hagemeyer.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Hagemeyer herhalen hun sterke vertrouwen in de strategie van de onderneming en haar toekomst en zijn ervan overtuigd dat de voortgaande verbetering van Hagemeyers resultaten een aanzienlijk hogere waarde kan realiseren dan het bod van ¤ 4.60 per aandeel van Rexel.

Zoals eerder gemeld ziet Hagemeyer aanzienlijk potentieel om haar bedrijfsresultaat, marges en rendement op geïnvesteerd vermogen verder te verbeteren:
*
PPS ROIC zal naar verwachting verbeteren van 8,2% in 2006 naar de bekendgemaakte doelstelling van 11%-15% in 2009;

* De operationele marge (vóór bijzondere posten) voor PPS verbeterde van 0,8% negatief in 2003 tot 2,9% positief in 2006. De onderneming verwacht in 2009 een operationele marge voor PPS te realiseren van 4%-5% als het belangrijkste element in de ROIC doelstelling voor 2009;

* De onderneming is ervan overtuigd dat er een aanzienlijke verbetering in de winstgevendheid van de onderneming in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd kan worden. De operationele marge van het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting verbeteren van 0,6% (vóór bijzondere posten) in 2006 tot 4%-5% in 2009;
* Voor de Verenigde Staten wordt een verdere verbetering van de operationele marge en de werkkapitaalproductiviteit verwacht;

* Hagemeyer heeft substantiële compensabele verliezen, die een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen voor de onderneming. Per 30 juni 2007 had Hagemeyer ¤ 1.025 miljoen aan compensabele verliezen die verrekend kunnen worden met belastbaar inkomen in de toekomst en die naar verwachting zullen leiden tot een verlaging van toekomstige belastingbetalingen in de orde van grootte ten minste ¤ 200 miljoen (niet door accountants gecontroleerd).

Bovendien is Hagemeyer van mening dat een mogelijke combinatie voor de overnemende partij zal leiden tot aanzienlijke synergievoordelen in omzet en kosten en dat, in geval van een overname, Hagemeyer en haar aandeelhouders een redelijk aandeel van dit voordeel zouden moeten ontvangen.

Zoals verzocht door Rexel, zijn wij van plan hen te ontmoeten om ze in staat te stellen hun intenties te verduidelijken.

Naarden, 25 oktober 2007
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur
Dit is een persbericht op grond van artikel 9b (1) van het Besluit Toezicht Effectenverkeer 1995.