Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HintTech wint aanbesteding Provincie Noord-Holland

Delft, 25 oktober 2007 -- Sinds het kabinet eind 2003 het actieprogramma 'Andere Overheid' aankondigde, is de overheid druk bezig met een digitale inhaalslag. Zo ook de provincie Zuid-Holland. Die riep in 2004 het 'Digitale Route' programma in het leven. Met dit programma heeft de provincie haar ICT- en informatievoorziening en haar digitale dienstverlening aanzienlijk verbeterd. Door de gebleken succesformule van de 'Digitale Route' is ook de provincie Noord-Holland gestart met een digitaliseringprogramma..

Achter de schermen wordt ook bij de provincie Noord-Holland hard gewerkt om digitale diensten, zoals een elektronisch dossier en een digitaal loket, zo snel mogelijk aan burgers aan te kunnen bieden. Ook het Delftse bedrijf HintTech draagt hier aan bij. Door de goede ervaringen met de provincie Zuid-Holland, heeft de ICT dienstverlener besloten zich in te schrijven voor de aanbesteding van het programma in Noord Holland, met een positief resultaat als gevolg.

"HintTech heeft veel kennis en ervaring in complexe digitaliseringprojecten, mede door haar werk voor het programma in de provincie Zuid-Holland," zegt Egbert Hendriks, directeur HintTech. "Door het winnen van de aanbesteding in Noord Holland krijgen we de kans om onze kennis en ervaring ook daar in te zetten, om zo te komen tot een mooi eindresultaat. Het realiseren van betere dienstverlening voor burgers is hierin het voornaamste doel."

Het verbeteren van de dienstverlening tussen de provincies is één van de doelstellingen. Informatie moet eenvoudiger kunnen worden uitgewisseld, waardoor zaken sneller geregeld zijn. En de interne processen binnen de provincies moeten middels slimmere ICT oplossingen efficiënter en effectiever gaan verlopen. Allemaal met als doel om de burger optimaal van dienst te zijn.

Binnen overheidsorganisaties is het gebruik van ICT-diensten en -oplossingen nog lang geen gemeengoed. Projecten als die bij de provincie bestaan daardoor niet alleen uit het simpel implementeren van een nieuwe ICT-dienst, maar ook uit een cultuuromslag. Hierin ligt de toegevoegde waarde van HintTech. Het bedrijf is niet alleen specialist in softwareontwikkeling, maar ook in projectmanagement. Dit maakt het mogelijk om vanuit verschillende perspectieven met de klant mee te denken, wat een optimaal resultaat mogelijk maakt.

Over HintTech
HintTech is specialist op het gebied van softwareontwikkeling (.Net(TM), Java(TM) platform, Tridion), content management, projectmanagement en informatiebeveiliging. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor haar klanten. Voor Tridion, Microsoft, Sun J2EE(TM) en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend alsook uitvoerend partner. HintTech kan onder andere Shell, Nuon, Fortis en KLM tot haar klanten rekenen. Kijk voor meer informatie op www.hinttech.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Elske van Gent
020 421 0565
Elske@l-dj.nl

HintTech
Steven Nyland
015 268 25 73
Steven.Nyland@hinttech.com