Katwijk Verdachte van verduistering aangehouden

Politie Hollands Midden heeft maandag 15 oktober een 46 jarige vrouw uit Katwijk aangehouden op verdenking van verduistering c.q. oplichting. De vrouw is woensdag 17 oktober voorgeleid aan de rechter commissaris die haar in bewaring heeft gesteld.

Ruim 90 benadeelden, particulieren en enkele bedrijven, hebben begin oktober aangifte gedaan van verduistering. Particulieren hadden via de vrouw vakanties geboekt naar Egypte maar hoorden niets meer van de vrouw. Een aantal andere betreft bedrijven die via de vrouw geld dachten te beleggen in hotels in Egypte. Deze bedrijven kregen in eerste instantie maandelijks een percentage van het belegde geld terug, later hielden de betalingen op. Het totale bedrag aan verdwenen geld waarvan tot nu toe aangifte is gedaan bedraagt ruim 1,5 miljoen euro.

Oegstgeest Poging beroving

Een 61 jarige vrouw uit Oegstgeest heeft aangifte gedaan van een poging tot beroving. De vrouw liep op donderdag 25 oktober, rond 01.00 uur, over de Frans Halslaan toen zij van achteren werd vastgepakt waardoor zij viel. Doordat zij hard gilde is de dader met een licht gekleurde jas weggerend in de richting van de Lange Voort. De politie vraagt getuigen die de jongen eerder of later die nacht heeft zien lopen zich te melden bij de politie van 0900-8844.

--- einde berichten ---