Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Mio Technology kondigt de compacte C230 aan

Betere kaartdekking en een nieuw design voor een instapprijs

Brussel, 25 oktober 2007: Mio Technology Europe, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van persoonlijke satellietnavigatietoestellen, kondigt de beschikbaarheid van de C230 aan. Dit model is Mio's nieuw ontworpen instap-GPS. Met zijn nieuwe 'click and drive' design is de slim ontworpen en compacte C230 handig in gebruik. De C230 is ideaal als instapmodel of als tweede gezinstoestel tegen een betaalbare prijs.

De C230 is voorzien van de laatste nieuwe Tele Atlas kaarten met 22 West-Europese landen en is daarom de perfecte reisgenoot voor talloze vakanties, uitstapjes en avonturen. De C230 biedt optimale zichtbaarheid en eenvoudige navigatie dankzij een antireflecterend 3,5" TFT aanraakscherm. De intuïtieve MioMap v3 software staat garant voor gebruiksgemak en biedt tegelijk geavanceerde routefunctionaliteit. Het invoeren van de route gaat vlot dankzij straatnaaminvoer.

"Onze klanten vragen een eenvoudig te gebruiken, betaalbare satellietnavigatie. Met de C230 kunnen we nu een betere kaartdekking van 22 landen bieden en de prijs toch betaalbaar houden," aldus Paul Notteboom, President van Mio Technology. "We streven er voortdurend naar om onze klanten meer waar voor hun geld te bieden."

Kenmerken:


- 400Mhz processor en de SiRFstar III GPS-ontvanger


- 3,5" TFT aanraakscherm


- Meegeleverde flitscamerawaarschuwingen met één jaar gratis updates*


- Nieuwste Tele Atlas kaarten (2007.7) van 22 landen (kaarten van VK & Ierland apart meegeleverd op DVD)


- USB 2.0 voor snelle downloadverbinding en SD/MMC kaartslot voor geheugenuitbreiding

De C230 is nu verkrijgbaar voor het voordelige bedrag van ¤199,-.

Over Mio Technology Europe (MTE)

Mio Technology ontwikkelt en verkoopt producten die ontworpen zijn om hun gebruikers vrijheid te geven en hen de mogelijkheid te bieden om te genieten van de hedendaagse mobiele revolutie op het gebied van reizen, entertainment, vrije tijd, informatie en professionele diensten.

Het bedrijf werd opgericht in mei 2002 en heeft vestigingen in Taiwan, België, China, de VS, Japan en Zuid-Korea. Het productenassortiment van Mio Technology bestaat uit persoonlijke navigatietoestellen (PND's), GPS-PDA-telefoontoestellen, GPS-PDA-toestellen en PTA-navigatietoestellen (Personal TravelAssistant).

Volgens de cijfers van Canalys voor het eerste kwartaal van 2007 is Mio Technology de derde leverancier van draagbare satellietnavigatieapparatuur met geïntegreerde GPS-ontvanger in de EMEA-zone (Europa, Midden-Oosten en Afrika), met een marktaandeel van 9,7% en een groei van 162% van het verkoopvolume in vergelijking met dezelfde periode in 2006. Mio Technology telt wereldwijd 1.500 medewerkers; meer dan 700 daarvan houden zich uitsluitend bezig met onderzoek en ontwikkeling. Het Europese hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in België.

*Opmerking: Beschikbaarheid van flitscamera's is verschillend per land en afhankelijk van de lokale wetgeving. Gebruikers krijgen één jaar updates voor flitscameralocaties gratis bij registratie.

---- Noot voor de redactie,