KPN NV

Den Haag, 25-10-2007

Amsterdam Airport Schiphol de grootste KPN HotSpot van Nederland KPN heeft in samenwerking met Schiphol en Schiphol Telematics (ST) het HotSpots dekkingsgebied op Amsterdam Airport Schiphol uitgebreid waardoor draadloos internet op de héle luchthaven mogelijk is. Met de uitbreiding van het internet dekkingsgebied naar de hele luchthaven ontstaat één van de grootste HotSpots van Europa. Sinds januari 2006 biedt KPN reizigers op Schiphol, internet- en communicatiediensten via twee bemande `KPN Communication Centres' en zeven onbemande `KPN Communication Zones'.

Martijn de Kinkelder (General Manager KPN HotSpots): "Deze uitbreiding van het HotSpot netwerk onderstreept de behoefte aan, én de acceptatie van draadloos internet door reizigers. De strategie van KPN HotSpots om samen met sterke locatiepartners zoals Schiphol en NS, prepaid draadloos internet te bieden werpt zijn vruchten af. Dit wordt bevestigd door de meer dan 72.000 klanten die in de maand september 2007 betaald ingelogd hebben op het HotSpots netwerk. Deze klanten hebben gezamenlijk in die periode maar liefst 15 miljoen minuten van internet gebruik gemaakt."

Pieter Verboom (Executive Vice President & CFO Schiphol Group): "De unieke samenwerking tussen Schiphol, ST en KPN HotSpots heeft ervoor gezorgd dat nu alle passagiersgebieden volledig zijn voorzien van draadloos internetdekking waardoor passagiers optimaal gebruik kunnen maken van de KPN HotSpots WiFi dienstverlening. Schiphol is blij met dit initiatief omdat hiermee in een grote behoefte aan connectivity onder passagiers wordt voorzien."

Over KPN HotSpots
KPN HotSpots is een dochteronderneming van KPN. HotSpots zijn te vinden bij Schiphol, NS Stations, hotels, recreatieparken, tankstations en horecagelegenheden op méér dan 900 locaties in heel Nederland. HotSpots spelen in op de behoefte om eenvoudig en op prepaid basis met eigen laptop of PDA gebruik te maken van draadloos internet onderweg, op die momenten en plaatsen waar de (zakelijke) reiziger zich bevindt én er behoefte aan heeft. Voor meer informatie over KPN HotSpots: www.kpn.com/hotspots

Over Schiphol Telematics (ST) ST is een gespecialiseerde telecom-operator die opereert op het kruispunt van luchtvaart en ICT. ST is een 100% dochteronderneming van Schiphol Group.
Voor meer informatie over ST: www.st.nl