Gemeente Apeldoorn

Persbericht

Verwondering bij B. en W. Apeldoorn over locatie landelijke manifestatie Milieudefensie

Het college van B. en W. verwondert zich over de keuze van Apeldoorn voor een landelijke manifestatie tegen verrommeling. De manifestatie vindt zaterdag 27 oktober 2007 op initiatief van de Vereniging Milieudefensie plaats op de toekomstige locatie van de regionaal bedrijventerrein Apeldoorn-Zuid nabij de A1 te Apeldoorn.

Het college neemt met kracht afstand van de door Milieudefensie gewekte suggestie dat dit bedrijventerrein overbodig is. In tegendeel, zo meent het college. Aanleg van het bedrijventerrein is uit een oogpunt van werkgelegenheid buitengewoon gewenst. Daarnaast is de keuze voor Apeldoorn-Zuid als locatie voor het nieuwe regionale bedrijventerrein zorgvuldig en overwogen gemaakt door de betrokken gemeenten. Juist om het groene middengebied van de Stedendriehoek te vrijwaren van stedelijke ontwikkelingen is gekozen voor een bedrijventerrein dat aansluit op de bestaande woon- en werkgebieden van Apeldoorn. Kortom bundeling teneinde verrommeling tegen te gaan.

Tegen deze achtergrond valt het college het evenement van zaterdag rauw op het dak. In de bijgaande brochure (als pdf bij dit persbericht gevoegd) gaat het college daarom nogmaals in op de nut, de noodzaak en de locatiekeuze van dit regionale bedrijventerrein. De brochure is vandaag verzonden richting bestuurders en politici op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Einde persbericht.

Pers info

Telefoon (055) 580 28 68

Telefax (055) 580 11 55
Toon Schuiling
25-10-2007

Nummer

143