Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 25/10

BERGEN OP ZOOM, 25 oktober 2007

Snelheidscontrole

DINTELOORD: Op woensdag is er tussen 08.45 uur en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Steenbergseweg. Er passeerden 734 voertuigen. Hiervan waren er 41 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 101 km/u. Hier geldt een maximum van 50 km/u.

OUDENBOSCH: De politie hield op woensdag ook een controle aan de Bosschendijk. Tussen 12.45 uur en 15.15 uur zijn 1677 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 95 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 76 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Eenzijdig ongeval, automobiliste beschonken

ROOSENDAAL: Op woensdag gebeurde er omstreeks 19.15 uur een verkeersongeval aan de Antwerpseweg te Roosendaal. Een 41-jarige vrouw uit Kalmthout was met haar auto tegen de vangrail gereden. Ze bleek te hebben gedronken. Uit een blaastest bleek dat ze teveel had gedronken. Ze is aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 955 ug/l. De bestuurster kreeg een rijverbod van 12 uur en haar rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auto gestolen bij woninginbraak

OUDENBOSCH: Op donderdag is omstreeks 03.30 uur een inbraak gepleegd op een woning aan de Entstraat. De daders vernielden een ruit en kwamen zo binnen. Er werden meerdere sleutels weggenomen. Met behulp hiervan werd de grijze Nissan met kenteken 08-TP-ZJ weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraak, het voertuig internationaal als gestolen gesigneerd en een sporenonderzoek ingesteld.

Bestuurder zonder rijbewijs rijdt in onverzekerde auto

HALSTEREN: De politie hield op woensdagavond een 32-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden zonder rijbewijs. De auto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn en ook niet gekeurd te zijn. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De auto is getakeld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na burenruzie

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagmiddag een 19-jarige inwoner van Roosendaal aan in de Jan Vermeerlaan. Hier was ruzie ontstaan tussen twee families over geluidsoverlast. De politie was eerder die dag bij de beide gezinnen geweest in verband met klachten van geluidsoverlast. Het gezin wat op de overlast was aangesproken ging verhaal halen bij de klagers. De politie moest wederom komen om de gemoederen te sussen. Eén van de jongeren wilde zich niet verwijderen en bleef terug komen, nadat hij was weggestuurd door de politie. Hierop is hij aangehouden. Hij is in de loop van de avond na verhoor in vrijheid gesteld.

Vijf hennepkwekerijen opgerold tijden hennepruimdag

Op woensdag hield het team Courage een zogenaamde hennepactie in het district Bergen op Zoom.

In een woning aan de Spelleborg in Steenbergen werd op zolder een hennepkwekerij met 57 hennepplanten aangetroffen. De politie kwam bij de kwekerij op het spoor aan de hand van een anonieme melding. Op moment van binnentreden waren de bewoners van het pand niet thuis. Ze zullen op een later tijdstip worden gehoord.

In Ossendrecht werd in de Burgemeester Voetenstraat in een woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de slaapkamer stonden ongeveer 131 hennepplanten. Ook hier waren de bewoners niet thuis. Zij zullen later worden opgeroepen voor verhoor. Bij deze kwekerij was sprake van diefstal van stroom. De fraude-inspecteur van Essent heeft de stroom afgesloten en de meter meegenomen voor onderzoek.

In een schuur aan de Pasteurstraat in Hoogerheide werd een hennepkwekerij met daarin 80 planten aangetroffen. De bewoonster van hen pand (gegevens onbekend) is verhoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Er was sprake van stroomdiefstal, maar om niet afgesloten te worden betaalde de bewoonster direct enkele duizenden euros aan het energiebedrijf.

In Bergen op Zoom werd in een woning aan de Anthony Duyckstraat op zolder een getimmerde kast aangetroffen, waarin 32 hennepplanten werden aangetroffen. Ook lag op zolder hennepafval van een eerdere kweek. Met de electriciteitsmeter was gefraudeerd en deze is door de fraude-inspecteur meegenomen voor onderzoek. Omdat het hier gaat om een huurhuis van de woningstichting, is de bewoner in kennis gesteld dat er mogelijk een uithuiszetting volgt.

In Roosendaal werd in de Ettingstraat in een loods een grote hennepkwekerij aangetroffen. In het pand stonden bijna 1000 hennepplanten. De stroom werd hier buiten de meter om verkregen en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie in de meterkast. De stroom is afgesloten.

Alle kwekerijen zijn ontmanteld en ontruimd. De planten en apparatuur is ter vernietiging in beslag genomen.

De waarde van de inbeslaggenomen kweekapparatuur, welke inbeslaggenomen werd, bedraagt zo n 40.000 Euro en de hennepplanten zouden ongeveer 40 kg hennep opgeleverd hebben, welke een coffeeshopwaarde van ongeveer 300.000 Euro had.

Keet en trailer gebruikt als kweekruimte

STEENBERGEN: De politie trof op donderdag een trailer en een keet aan in een loods aan de Huizersdijk. Het huis werd op last van de deurwaarder ontruimd, toen de assisterende politie een henneplucht rook. In de trailer was voorbereidend werk gedaan voor het opzetten van een hennepkwekerij. Er stonden echter nog geen planten in. In de keet stonden 54 hennepplanten. De planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie zal de gebruiker van de loods later verhoren.

59 bekeuringen bij controle

ROOSENDAAL: Politiemedewerkers in opleiding hielden donderdag een gordelcontrole aan de Boulevard en de Burgemeester Schneiderlaan.

Op de Boulevard zijn tussen 10.30 uur en 12.00 uur 30 bekeuringen uitgeschreven:
29 x niet dragen van de autogordel

1 x niet handsfree bellen

Op de Burgemeester Schneiderlaan is tussen 13.00 uur en 15.00 uur gecontroleerd. Hier zijn 29 bekeuringen uitgeschreven: 26 x niet dragen van de autogordel

2 x voor niet handsfree bellen

1 x voor een verlopen rijbewijs

Auteur: Inge Rijgersberg