Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 25 oktober 2007

Snelheidscontroles

BREDA: De politie hield op donderdag tussen 09.25 uur en 10.30 uur een snelheidscontrole aan de Westerhagelaan. Van de 231 passanten waren er 18 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 74 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

BREDA: Tussen 11.35 uur en 15.00 uur werd donderdag ook gecontroleerd aan de Tramsingel. Van de 3499 passanten waren er 167 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

SPRUNDEL: De politie controleerde donderdag tussen 09.25 uur en 12.00 uur op snelheids op de Rucphensebaan. Van de 886 passanten waren er 92 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid is 100 km/u, terwijl hier maximaal 100 km/u is toegestaan.

Jongen (15) in bezit van joint kan geen identiteitsbewijs tonen

BREDA: Het biketeam van de politie zag op woensdagavond rond 20.00 uur een jongen lopen in de Boschstraat. De jongen had een joint in zijn hand. De politie vroeg hem naar zijn identiteitsbewijs. Hij verklaarde niet in bezit te zijn van een identiteitsbewijs. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor het vaststellen van zijn identiteit. De 15-jarige jongen uit Oosterhout is is verhoord. Na de ouders in kennis te hebben gesteld stelde de politie hem in vrijheid.

Jongen aangehouden na conflict

ZEGGE: Een 19-jarige man uit Standdaarbuiten was op woensdag om 21.00 uur aanwezig op de Onze Lieve Vrouwestraat. Hij was hier met een paar vrienden, toen hij door een bekende werd beschuldigd bedreigingen te hebben geuit tegenover de familie van de bekende. De bekende kreeg bijval van zijn vrienden en ze begonnen de auto van de 19-jarige man te besmeuren en te vernielen door op de auto te gaan staan. Er ontstond een conflict. De bekende sloeg de man uit Standdaarbuiten hierop in zijn gezicht, aldus zijn aangifte van vernieling en mishandeling.

De politie hield een 17-jarige man uit Zegge aan voor het bovenstaande. Hij verklaarde dat de aangever hem had proberen aan te rijden met de auto en dat hij ook een mes had laten zien. De verdachte zou de 19-jarige uit zelfverdediging in het gezicht hebben geslagen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na autobrand

RIJSBERGEN: Op donderdag kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer om
02.15 uur melding van brandstichting aan de Breedschotsestraat. Een onbekende had geprobeerde een auto in brand te steken. De politie zag bij aanokmt een auto wegrijden bij de brandende auto. Het bleek dat de 39-jarige man uit Rotterdam drie vonnissen had openstaan. In één van de vonnissen was opgenomen dat de auto van de man buiten gebruik gesteld moest worden.

De verdachte ontkent de brandstichting. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de brand.

De brandweer doofde de autobrand. Van de eigenaar van de auto zal aangifte worden opgenomen.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield op donderdag even na het middaguur een 41-jarige man uit Breda aan. De politie had eerder melding gekregen dat de man onder invloed van verdovende middelen in de auto was gestapt. De man vertoonde duidelijk tekenen van drugsgebruik. Hij is aangehouden en een GGD-arts heeft een bloedproef van de man afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld in afwachting van de uitslag van de bloedproef.

11 aanhoudingen na vondst hennepknipperij

BREDA: De politie kreeg op donderdagmiddag melding dat er een sterke henneplucht aan de Gijzenveld. Binnen waren een aantal personen bezig met het knippen van de hennep. In het pand is 85 kilo hennep ter vernietiging in beslag genomen. De politie hield 11personen aan. Het gaat om twee mannen van 22 jaar en 33 jaar uit Tilburg en negen vrouwen in de leeftijd van 37 tot 67 jaar uit Tilburg, Waalwijk en Hilvarenbeek. Allen zijn verhoord. De mannen zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de rol van de verdachten in de kwekerij.

Kwekerijen ontmanteld

BREDA: In een loods aan de Klaverweide werden woensdag hennepplanten en stekjes ontdekt. In één ruimte stonden 405 hennepplanten met apparatuur. In de andere ruimte werden 147 stekjes geruimd. De planten, stekjes en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De gebruiker van de loods wordt later gehoord.

Ook op de Klaverweide werd in een loods een kwekerij ontdekt. Er stonden 510 stekjes en 353 hennepplanten. De kwekerij is geruimd. Een 46-jarige Bredanaar die op dat moment in de loods aanwezig was in gehoord als verdachte. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

TETERINGEN: In een slaapkamer in een woning aan de Bosbeemd is donderdag een hennepkwekerij ontdekt. Na meldingen en warmtemetingen ging de politie een kijkje nemen. Er stonden 395 hennepplanten in de woning. De gemeente heeft de kwekerij geruimd en de planten en de apparatuur ter vernietiging in beslag genomen. Op het moment dat de kwekerij geruimd werd was er niemand aanwezig in de woning. De bewoner zal zich later moeten verantwoorden.

Man aangehouden na vernielingen in bus

BREDA: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van een vervelende passagier in de stadbus. De politie kon de 47-jarige Bredanaar in de Edisonstraat aanhouden. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij had een lamp in de bus vernield en hij had de buschauffeur vastgepakt, waardoor diens bril kapot ging. De politie nam aangifte op van de buschauffeur en stelde de verdachte in verzekering. Na verhoor is hij op donderdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drietal aangehouden na éénzijdig ongeval

BREDA: De politie hield op woensdagavond drie personen aan in verband met een verkeersongeval op de Backer en Ruebweg. De drie zaten in een auto, toen deze van de weg af raakte en tegen een verkeerslicht aanreed. Het verkeerslicht liep forse schade op. Eén van de inzittenden zou zijn weggelopen. Hij zou tevens de bestuurder van de auto zijn geweest. Omdat de 35-jarige vrouw uit Rotterdam en de 30-jarige man uit Apeldoorn, die nog bij de auto stonden, geen ruzie maakten, geen consistent verhaal konden vertellen over de aanrijding en de omstandigheden en omdat naast de auto een grote hoeveelheid kratten stonden, die vermoedelijk gestolen zijn, zijn zij aangehouden.

Even later werd ook de 36-jarige man uit Rotterdamdie de vermoedelijke bestuurder van de auto is geweest aangehouden. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de mogelijke diefstal van de kratten.

Tweetal aangehouden op verdenking diefstal skimmiatakken

BREDA: De politie zag op donderdag om 01.45 uur een auto met aanhanger rijden op de Backer en Ruebweg. Op de aanhanger lag een grote hoeveelheid takken van de skimmiaplant. De inzittenden, een 30-jarige en een 43-jarige man uit Sint Willebrord, verklaarden de planten net te hebben gekocht. Aangezien het midden in de nacht was, vertrouwde de politie het niet helemaal en de twee zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De politie hoopt aangifte te ontvangen van de gedupeerden.
De takken van de skimmia worden veel gebruikt in kerststukjes. Tegen de kerstdagen worden regelmatig takken gestolen uit tuinen. De politie raadt gedupeerden aan aangifte te doen.

Auteur: Inge Rijgersberg