Politie Gelderland-Zuid

Oplichter vraagt om giropas

Nijmegen, 25-10-2007 o Een oplichter heeft woensdag een 83-jarige Nijmeegse haar giropas afhandig gemaakt door zich voor te doen als iemand van de Postbank. Van haar rekening werd een bedrag van 1.000,- opgenomen.

De vrouw werd op straat aangesproken door een man die vertelde dat hij bij haar aan de deur was geweest om haar giropas om te wisselen. Daarop nam de vrouw hem mee naar haar woning en overhandigde man haar giropas. De man vertelde dat zij haar pincode op haar telefoon moest intoetsen om de pas te blokkeren. Toen ze dat had gedaan nam de man de giropas mee en vertelde dat hij later zou terugkomen om de nieuwe pas te brengen.

Waarschuwing

De politie waarschuwt nadrukkelijk om nooit op dit soort verzoeken in te gaan. Banken sturen nooit iemand langs de deur om passen om te ruilen. Ook zal een medewerker van een bank nooit om een pincode vragen. Daarom adviseert de politie om nooit op dit soort verzoeken in te gaan. Mocht iemand met deze vraag aan de deur komen dan kunt u direct de politie bellen op 0900 8844.
(03)