EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

10/22/2007 - Nog een lange weg naar optimale logistiek

logistiek

Onderzoek âThird Party Logisticsâ toont verbeteringsvelden

Vandaag worden voor de 12e keer op rij de resultaten van het âThird Party Logisticsâ onderzoek gepresenteerd. Dit wereldwijde onderzoek, uitgevoerd door Capgemini en Georgia Institute of Technology, richt zich op de ervaringen van verladers met de 3PL-dienstverlening. EVO en de European Shippersâ Council hebben dit onderzoek ondersteund als âsupporting organisationâ.

De resultaten uit het onderzoek geven aan dat verladers en dienstverleners nog een lange weg te gaan hebben om te komen tot optimalisatie van de logistiek. Opvallend is dat het merendeel van de Europese Supply Chain/Logistiek Managers nog ontevreden is over de innovatiekracht en effectiviteit van de aangeboden logistieke diensten. Veruit de belangrijkste factoren bij de keuze voor 3PL diensten zijn prijs en kwaliteit. Opvallend is dat prijs en kwaliteit als even belangrijk worden ervaren. Het onderzoek in 2006 gaf aan dat prijs belangrijker was dan service.
Ook bestaat er nog steeds een gat tussen de wens vanuit verladers om nauwer samen te werken met dienstverleners en de wijze waarop er op dit moment daadwerkelijk invulling aan wordt gegeven. De gebieden waarop de grootste mogelijkheden liggen voor verbeterde samenwerking zijn zaken als inventory management, customer order management, customer service en supplier order management. De verwachting is dat de uitgaven voor uitbesteding door verladers verder zal toenemen in de komende jaren. Vooral de huidige ânon-usersâ zullen hier een belangrijke bijdrage aan gaan leveren. De IT-mogelijkheden worden nog onvoldoende benut door verladers en dienstverleners, waarmee ook nog de nodige efficiency te bereiken valt.

Het volledige rapport is te downloaden op www.3plstudy.com