Gemeente Leeuwarden

Bewoners bieden alternatief plan aan

Bron: gemeente Leeuwarden (25-10-2007) Wethouder Krol heeft donderdag 24 oktober een petitie in ontvangst genomen van de bewoners van de Verlengde Schrans, tegen de plannen van een fiets- en voetgangersbrug aan het Oostergoplein. Het college wil een fiets- en voetgangersbrug om zo de doorstroming van het Oostergoplein voor auto's te verbeteren en om de drukste fietsroute in Leeuwarden te verbeteren.

De bewoners van de Verlengde Schrans zijn tegen de fietsbrug. De brug op de Verlengde Schrans past niet in het straatbeeld en het belemmert de bewoners in hun zicht. Om hun bezwaar kracht bij te zetten hadden de bewoners met steigers en linten, op de beoogde plek de hoogte van de brug gesimuleerd. Na afloop hebben de bewoners van de Verlengde Schrans en van de Prins Bernhardstraat in de Kurioskerk hun bezwaren toegelicht en alternatieve plannen voorgesteld. Hier waren ongeveer 125 omwonenden en raadsleden bij aanwezig.

Wethouder Krol heeft toegezegd de aangeboden alternatieven serieus te bestuderen en te beantwoorden voordat de commissie Stadsontwikkeling op 12 november de plannen bespreekt.