Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 25 oktober

Regio, 25-10-2007

Getuigenoproep na aanrijding dodelijke afloop

(Zie bericht 24 oktober)

HAARLEM- 24 oktober. De politie is in het onderzoek, naar aanleiding van de aanrijding met dodelijke afloop woensdag eind van de ochtend op de Emmabrug, waarbij een 46-jarige Haarlemse fietsster om het leven kwam, op zoek naar meer getuigen.

Direct na het ongeval zijn al enkele getuigen gesproken. Het vermoeden bestaat echter dat er nog meer mensen zijn die iets gezien hebben van het ongeval, maar nog niet hebben gesproken met de politie. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Ook is de politie op zoek naar mensen die vlak voor of na de vrouw hebben gefietst.

Snelheidscontroles

HEEMSTEDE- 25 oktober. Politiemensen hielden tussen 16.00 en 18.00 en tussen 19.00 en 21.30 uur op de Herenweg een verkeerscontrole gericht op snelheid.

Van de in totaal 3075 passanten reden er 254 harder dan de toegestane 50 k/u. Hoogst gemeten snelheid was 104 km/u. Betrokkenen kunnen binnenkort een bekeuring op de mat verwachten.

De politie Kennemerland zet stevig in op het terugdringen van het aantal verkeersongevallen en (dodelijke) verkeersslachtoffers. Te hard rijden, het niet dragen van de veiligheidsgordels en bijvoorbeeld het niet handsfree bellen, levert vaak (verkeers)gevaarlijke situaties op, met alle gevolgen van dien.

Koperdief aangehouden

HAARLEM- 24 oktober. Politiemensen hielden omstreeks 16.00 uur een man aan voor diefstal van koper uit woningen van sloopflats aan de Slauerhoffstraat.

Een oplettende burger had de man zien slepen met het koper en belde de politie. De agenten stelden een onderzoek in en troffen de auto van de verdachte, een 30-jarige Haarlemmer, aan op een terrein van een bedrijf aan de Hendrik Figeeweg. De verdachte verkocht het ontvreemde koper daar. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten. Het koper en enkele stukken gereedschap zijn in beslag genomen.

Drie bekeuringen na a-sociaal weggedrag

HAARLEM- 24 oktober. Agenten zagen omstreeks 21.30 uur een bromfietser rijden op de Rijksstraatweg, die opviel door zijn a-sociale weggedrag. De 17-jarige jongen uit Velserbroek haalde een auto en bus links in via een verdrijvingsvlak, reed rechtdoor op een voorsorteervlak voor linksaf en passeerde een verkeersheuvel aan de verkeerde kant. Dit allemaal met flinke snelheid. De bromfietser werd langs de kant van de weg gezet. Hij mocht, met een drietal bekeuringen in zijn zak, later zijn weg weer vervolgen.

Onverzekerd, zonder gordel, zonder rijbewijs in slechte auto

HAARLEM- 25 oktober. Politiemensen hielden rond 20.30 uur op de Gedempte Oudegracht een automobilist staande, omdat hij zonder autogordel om reed. De auto waarin de 43-jarige Haarlemmer reed, bleek niet verzekerd, met verlopen APK en verschillende technische gebreken te hebben, waaronder gladde banden. Daarnaast kon de man geen geldig rijbewijs tonen. Met verschillende bekeuringen kon de man te voet verder; de auto moest hij laten staan.

Aanrijding met letsel

HAARLEM- 24 oktober. Op de kruising van de Parklaan met de Kruisweg vond rond 12.50 uur een aanrijding plaats, waarbij een 26-jarige Haarlemse fietsster gewond raakte.

De vrouw stak het kruispunt over en heeft mogelijk de bus bestuurd door een 52-jarige man uit Hillegom, die eveneens de kruising overstak, over het hoofd gezien. Het slachtoffer kwam ten val en is met letsel aan het gezicht en een hersenschudding door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis.

Gevaarlijke medicijnen verloren

HAARLEM- 24 oktober. Een 45-jarig Haarlemmer verloor woensdag in de omgeving van de Molenplas enkele doosjes gevaarlijke medicijnen. De medicijnen kunnen bij verkeerd gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Het gaat om de volgende medicijnen: Symoron, Flunitrazepam en Oxazepam. Mocht u de medicijnen vinden, geeft u die dan af bij het plaatselijke politiebureau, een apotheek of huisarts.

Getuigenoproep na doorrijden na aanrijding

HEEMSKERK- 24 oktober. De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een aanrijding op de Alette Jacobsstraat omstreeks 21.15 uur, waarbij een scooterbestuurder een voetgangster aanreed. De scooterbestuurder is na de aanrijding, zonder zich bekend te maken, doorgereden.

Het 38-jarige Heemskerkse slachtoffer liet haar hond uit en stak over in de richting van de Joke Smitstraat, toen zij plotseling door de scooter, die zonder verlichting reed, werd aangereden en ten val kwam. Het slachtoffer is enige tijd buiten kennis geweest. Zij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of mogelijk anderszins informatie hebben, die de politie kan helpen in het onderzoek. Er is een zeer summier signalement bekend van de bestuurder: Het gaat om een persoon in een donkere jas, deze droeg een zwarte integraalhelm.

Mensen kunnen contact opnemen met de politie in Heemskerk, via 0900-8844.

Scootmobielbestuurder gewond na aanrijding

DRIEHUIS- 25 oktober. Een 78-jarige inwoner van Driehuis raakte omstreeks 10.30 uur gewond toen hij, terwijl hij in zijn scootmobiel reed, werd aangereden door een auto bestuurd door een 79-jarige man uit IJmuiden.

De automobilist wilde vanaf de rotonde op de Van den Vondellaan afslaan en zag vermoedelijk de scootmobiel over het hoofd, waarna de aanrijding ontstond. Het 78-jarige slachtoffer kwam ten val en liep daarbij mogelijk een gebroken heup op. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis.