Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Putten - Tanken zonder betalen - 3 aanhoudingen

De politie van de NW Veluwe heeft woensdag 24 oktober op de A28 ter hoogte van Nieuwleusen drie mensen aangehouden in verband met tanken zonder te betalen bij een tankstation aan de A28 ter hoogte van Putten. Zij kreeg hierbij hulp van de collega's van de politie IJsselland.

De politie werd rond 12.20 uur ingelicht, waarna verschillende politie-eenheden van de NW Veluwe naar de verdachte auto uitkeken. De auto werd ter hoogte van Hattem gesignaleerd en daarna achtervolgd. Uiteindelijk konden de drie verdachten, een 22-jarige vrouw en een 26-jarige man, beiden uit Rotterdam, en een 23-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, omstreeks 13.15 uur op bovengenoemde locatie worden aangehouden. Op het politiebureau verklaarden beide mannen dat ze van te voren hadden afgesproken om niet te betalen. De vrouw verklaarde dat ze het hier niet mee eens was. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.


---
Putten - Geld weg na babbel- en wisseltruc

Een 72-jarige inwoner van Rijswijk (ZH.) werd dinsdagmiddag 23 oktober het slachtoffer van een combinatie tussen een babbel- en wisseltruc. Een tot nu onbekende man vroeg het slachtoffer wat geld te wisselen. De man uit Rijswijk is sindsdien ¤300,- armer en heeft inmiddels aangifte gedaan.

Een en ander gebeurde tussen 17.30 uur en 18.00 uur op een parkeerplaats aan de Voorthuizerstraat in Putten. De man pinde in de AH-winkel een geldbedrag en werd buiten de winkel op de parkeerplaats aangesproken door een onbekende die muntgeld wilde wisselen. Toen het slachtoffer in zijn portemonnee keek, zocht de onbekende met zijn vingers mee in de portemonneer van de 72-jarige naar geschikt wisselgeld. Bij thuiskomst merkte de man dat de gepinde bankbiljetten verdwenen waren. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Het signalement van de tot nu onbekende man luidt als volgt: het gaat om een donker getinte man van tussen de 40-45 jaar oud en 1.75 meter lang. Hij had een dikke buik, dik opgezette handen en een bol hoofd. De man droeg een donkerblauwe broek en een kort donkerblauw jack. Hij had kort, krullend donker haar. Mensen met tips wordt verzocht contact op te nemen. Het telefoonnummer is 0900-8844.


---
Putten - Bedrijf doelwit dieven

Een bedrijf aan de Handelsweg in Putten is in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober het doelwit van dieven geweest. Onduidelijk is nog wat hierbij werd buitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in.

De politie kreeg rond 02.15 uur een melding dat op bovengenoemde locatie werd ingebroken. Ook zou hier een donkerkleurige auto bij betrokken zijn. Agenten zagen korte tijd later op de A28 een auto rijden die aan het opgegeven signalement voldeed. Bij het zien van de politie ging deze er met hoge snelheid vandoor en werd niet meer aangetroffen. De politie heeft in deze zaak een onderzoek ingesteld en is op zoek naar tips. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844.


---
Epe - Horecazaak door brand verwoest

In een horecagelegenheid aan de Marktwand in Epe is donderdag 25 oktober brand ontstaan. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat het pand verloren ging. Niemand raakte gewond.

De brand werd rond 04.10 uur gemeld, waarna agenten en de brandweer ter plaatse gingen. Daar bleek het in een opslagruimte te branden. De brandweer begon met de bluswerkzaamheden, maar kon niet voorkomen dat het pand door de brand verwoest werd. Aangrenzende panden konden worden gespaard. In één winkelpand is rook- en roetschade ontstaan. De oorzaak van de brand wordt door de politie onderzocht.


---
Wezep - Sportkantine krijgt ongewenst bezoek

Een sportkantine aan de Heikamp in Wezep heeft tussen dinsdag 23 oktober en woensdag 24 oktober ongewenst bezoek gehad. Hierbij werden een aantal deuren vernield en werd onder meer een hoeveelheid snoep en frisdrank weggenomen.

De diefstal werd tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagavond 18.00 uur gepleegd. Men kon de kantine binnenkomen door een raam te forceren. De politie is op zoek naar tips. Mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.