Gemeente Breda

Subsidie voor bodemsanering in Breda verleend

bedrijvenloket.gif

Eerste subsidie voor Breda Beheer BV aan de Oosterhoutseweg

Het ministerie van VROM heeft subsidie verleend voor bodemsanering aan de Oosterhoutseweg 131a in Breda. Het is de eerste keer dat deze subsidie in Breda wordt verleend. Het gaat om geld uit de subsidieregeling bedrijvenregeling bodemsanering, die in het leven is geroepen om bedrijven te stimuleren hun verontreinigde bedrijfsterrein te laten saneren.

Voor een gezonde bodem en een veilige leefomgeving in Breda is het van belang om alle ernstig verontreinigde bodems te saneren. Wethouder Willems van milieu: `Ondanks dat de regeling al bijna twee jaar bestaat, zijn er in Breda weinig aanmeldingen voor de regeling. Wij financieren de bodemsanering voor, dus we hopen dat nog meer bedrijven hier gebruik van gaan maken.' Ook in de rest van Nederland zijn er nog weinig subsidies aangevraagd en toegekend voor bodemsanering bij bedrijven.

Goed onderzoek en advies van Rasenberg Milieutechniek heeft in een nauwe samenwerking met de Gemeente Breda geleid tot een succesvolle toekenning van de bodemsaneringsubsidie voor het bedrijfsterrein in Teteringen. De subsidie bedraagt 30% van de totale saneringskosten. De werkzaamheden starten in week 43.

Aanmelden voor subsidie tot 1 januari 2008

Bedrijven die vermoeden dat er een geval van bodemverontreiniging op hun bedrijfsterrein aanwezig is, worden geadviseerd om zich voor 1 januari 2008 aan te melden bij de stichting Bodemcentrum of de Gemeente Breda. Het kan namelijk zijn dat de bodem van de betreffende locatie in de toekomst gesaneerd moet worden. Bij aanmelding voor 1 januari 2008 kunnen deze bedrijven nog in aanmerking komen voor de subsidieregeling. Bedrijven die niet zeker zijn of er sprake is van een vervuilde bodem kunnen bodeminformatie opvragen bij de gemeente. Aanmelding van het bedrijfsterrein voor 1 januari 2008 verplicht bedrijven niet tot saneren. Het zorgt wel dat bedrijven de kans behouden op eventuele subsidie.

Tot 70% subsidie

Afhankelijk van de ouderdom van de verontreiniging, de datum van verwerving van het terrein en de grootte van de onderneming kan deze subsidie oplopen tot maximaal 70% van de saneringskosten. Meer informatie over de subsidieregeling, het meldingsformulier en de Bredase bodemkwaliteit is te vinden op www.meldbedrijvenregeling.nl, www.bodemcentrum.nl, www.rasenberg.nl of op www.breda.nl/milieu onder het thema bodem.

Breda, 26 oktober 2007