Gemeente Zijpe


2007-10-24 Ondertekening Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Dhr. A.S.M. Sijnesael van MKB Nederland

Op 15 mei 2007 werd een intentieverklaring ondertekend, waarin werd opgenomen dat Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) binnen een half jaar een feit zou moeten zijn voor bedrijventerrein KOLKSLUIS in t Zand.

De partijen die meewerkten aan het veilig maken van het bedrijventerrein zijn de Ondernemersvereniging `t Zand, regiopolitie Noord-Holland Noord, brandweer Zijpe, MKB-Nederland en de gemeente Zijpe,

Het KVO voor bedrijventerreinen (KVO-B) is een landelijk gestructureerde aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen.

Ook op bedrijventerrein Kolksluis heeft vrijwel elke ondernemer er in mindere of meerdere mate mee te maken: diefstal, inbraken of overlast. Het is een gemeenschappelijk probleem waar alleen iets aan gedaan kon en kan worden bij samenwerking met eerder genoemde partijen. Met de ondertekening van de verklaring spraken de partners de intentie uit om de criminaliteit terug te dringen en de veiligheid op dit bedrijventerrein verder te verbeteren.

Op 24 oktober heeft bedrijventerrein Kolksluis `t Zand het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen behaald. Daarbij is door de betrokken partijen een convenant ondertekend. Zij gaan hiermee een inspanningsverplichting aan om het terrein ook op termijn zo veilig mogelijk te maken en te houden.

Dhr. Sijnesael overhandigt het convenant ... ter ondertekening door alle partijen
v.l.n.r. Dhr. M. Jongerius, P.H. de Winter, H. v.d. Burg Mevr. A. van der Voort-van Muijen, lid zakenclub 't Zand v.l.n.r. C. Tuin, M. Spil, A. van der Voort-van Muijen (3 leden zakenclub 't Zand), M. Jongerius (politie NHN), P.H. de Winter (burgemeester Zijpe), A.S.M. Sijnesael (MKB) H. v.d. Burg (brandweer Zijpe).