Ingezonden persbericht


Persbericht

Innovatieconcepten ook voor uw bedrijf

Inschrijving nog mogelijk tot en met 15 oktober: innovatie dag van de euregio voor het midden- en kleinbedrijf

Mönchengladbach, 5 oktober 2007. Hoe door kleine veranderingen ook het midden- en kleinbedrijf innovatief kan zijn, tonen twee grensoverschrijdende projecten van Syntens Limburg en Hochschule Niederrhein. Deze worden in het kader van de "Open Days 2007" door de euregio rijn-maas-noord voorgesteld. Het evenement vindt plaats op 25 oktober a.s. van 17.00 tot 19.30 uur in de Audimax van de Hochschule Niederrhein, Webschulstrasse 41-43, in het Duitse Mönchengladbach. Naast de presentaties wordt er tijdens een "markt der mogelijkheden" getoond hoe innovatie in het midden- en kleinbedrijf reeds grensoverschrijdend wordt omgezet. Gastspreker is o.a. de minister voor Bundes- und Europa-Angelegenheiten van de Duitse deelstaat NRW, Michael Breuer. Aansluitend vindt een receptie plaats met gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen o.a. met vertegenwoordigers van de euregio, de Duitse Industrie- en Handelskammer (IHK) en de Kamer van Koophandel. Geïnteresseerden dienen zich aan te melden voor 15 oktober a.s. via de euregio-webpagina: www.euregio-rmn.eu of per e-mail: info@euregio-rmn.de.

De toegang is gratis.

Over de projecten

Het Euregio Coatings Net adviseert bedrijven op het gebied van oppervlaktebehandelingen o.a. door scholingen en uitwisseling van ervaring.

Het Projekt IBIS ondersteunt bedrijven bij het verbeteren van bedrijfsprocessen en innovatiemogelijkheden.

Evenement in het kader van de Open Days 2007

De avond wordt georganiseerd in het kader van de "Open Days 2007" waaraan de euregio rijn-maas-noord van 8-11 oktober 2007 in Brussel deelneemt. Tijdens deze Europese week van de steden en regio´s vinden talrijke manifestaties rond het thema Europese regionaal- en structuurpolitiek plaats. In aansluiting op het Brusselse programma worden er decentraal in de deelnemende regio´s activiteiten georganiseerd onder de noemer "Open Days going local". Meer informatie:

Yvonne Brockhaus, M.A.
euregio rijn-maas-noord
Konrad-Zuse-Ring 6
D-41179 Mönchengladbach
Tel. 0049- 21 61 - 6985-504
yvonne.brockkhaus@euregio-rmn.de
www.euregio-rmn.eu


---- --