Ingezonden persbericht


Persbericht Finstral Rally Team RAI 2007

Mercedes-Benz Axor
Alle signalen staan op groen!
Hoewel het Finstral Rally Team met voorman Johan Elfrink midden in de voorbereidingen van alweer een Dakar-rally zit, lijkt het erop dat, mede door de goede contacten met de FIA, de homologatie van de nieuwe Mercedes-Benz Axor dit jaar echt rondkomt. Op zich is dat voor het Finstral Rally Team al de eerste Dakar-overwinning. Na eerdere rally's, waarin Johan reed met zijn Mercedes-Benz Unimog, heeft het team nu gekozen voor een ideaal concept: een Mercedes-Benz Axor, vierwiel aangedreven, met 500 PK.

AdBlue
Het Finstral Rally Team gelooft in dit nieuwe concept. De Axor is een lichte truck, met ruim voldoende capaciteit om 'Le Dakar' tot een goed einde te brengen. En omdat de officiële Dakar-organisatie het milieu een warm hart toedraagt, heeft het team besloten zelf ook een steentje bij te dragen aan het Afrikaanse natuurbehoud. Zij zullen tijdens de rally rijden op diesel met bijgevoegd AdBlue.

Teamgeest
Dat Johan en zijn mannen over voldoende teamgeest beschikken, is uit eerdere Dakar-rally's wel gebleken. Niet voor niets kregen zij het predikaat 'Route Mobil d'Afrique', nadat zij in de rally van 2006 een groot aantal gestrande deelnemers weer op weg hielpen!

Niet 1, maar 3 trucks
Ditmaal gaat het Finstral Rally Team echter voor de hoofdprijs. De sfeer is prima, tijdens het testen op diverse locaties zijn goede ervaringen opgedaan en dan staat er nog een uitgebreid testprogramma in Tunesië op de agenda. Tijdens de komende Dakar-rally zal het team deelnemen met maar liefst drie trucks. Allereerst rijdt natuurlijk de wedstrijd-Axor. De tweede Mercedes-Benz Axor zal meerijden als assistentietruck. Deze tweede truck rijdt een alternatieve (snellere) route, om eerder in het bivak te zijn en 's avonds assistentie te kunnen bieden aan de wedstrijdtruck. En dan is er nog de Unimog, de snelle assistentietruck, die de wedstrijd-Axor volgt en, als het nodig is, kan helpen bij pech onderweg.

Dakar-Pre-Proloog
Daarnaast zal het volledige team zich presenteren tijdens de enige echte officiële Nederlandse Dakar Pre-Proloog, die zal worden verreden op zaterdag 8 december a.s. op het EuroCircuit te Valkenswaard. Tijdens deze dag zullen alle Nederlandse Dakaristen zich voorstellen aan het grote publiek. De Pre-Proloog belooft een spectaculair evenement te worden.

BedrijfsautoRAI
Maar het team en hun auto's zijn ook voor die tijd al te bezichtigen. Tijdens de persdag van de BedrijfsautoRAI, op 25 oktober, zullen zij 'acte de présence' geven op de stand van Mercedes-Benz, in de oosthal. De Mercedes-Benz Unimog zal gedurende de gehele RAI te zien zijn in het speciale Dakar-dorp op het middenterrein, naast het Europa-complex.

Volg het Finstral Rally Team
De verrichtingen van het Finstral Rally Team in de aanloop naar Dakar zijn, zoals altijd, te volgen via hun eigen website www.finstralrally.com

Voor meer informatie en hoge resolutie-foto's kunt u contact opnemen met:

MindXposure B.V.
Vondellaan 162
3521 GH UTRECHT
Tel: 0031 (0)30 238 01 35
info@mindxposure.nl


---- --