ProLogis wint met groen bouwen en succesvolle overname Parkridge

ProLogis wint twee prestigieuze Europese industrie-awards

Amsterdam, 25 oktober 2007 - ProLogis, s werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten, heeft twee belangrijke prijzen toegekend gekregen van vooraanstaande Europese vastgoedpublicaties. ProLogis heeft de European Deal of the Year award gekregen vanwege de succesvolle overname van Parkridge, in februari 2007. Tevens heeft het bedrijf de Green award gewonnen voor de duurzame ontwikkeling van ProLogis Park Pineham in het Verenigd Koninkrijk. Dit park wordt ontwikkeld met behulp van geavanceerde methoden op het gebied van milieubehoud en technologieën die ervoor zorgen dat het energiegebruik en de uitstoot van CO2 aanzienlijk verminderen. Een video over Prologis duurzame vastgoedprojecten is te vinden op: http://video.prologis.com/sustainability/.

De prijzen zijn toegekend aan ProLogis door Property Week, een van de belangrijkste vakpublicaties op het gebeid van vastgoed in het Verenigd Koninkrijk, en door het Duitse Immobilien Zeitung. Dit gebeurde bij de uitreiking van de jaarlijkse European Property Awards, tijdens de Expo Real vastgoedconferentie in München, op 8 oktober 2007. De European Property Awards worden jaarlijks toegekend aan Europese vastgoedbedrijven uit verschillende industriesectoren. De winnaars worden gekozen door een panel van honderd vastgoedprofessionals, die de deelnemers evalueren op basis van hun prestaties over de eerste zes maanden van het jaar.

Het is een eer deze erkenning te krijgen voor onze Europese prestaties op het gebied van vastgoed , zegt Gary Anderson, president en COO van ProLogis in Europa. Het belangrijkste concurrentievoordeel van ProLogis is altijd de inzet van onze mensen geweest. Zij hebben wederom uitstekend werk geleverd bij het uitbreiden van onze activiteiten door middel van strategische transacties en door het opzetten en onderhouden van langdurige relaties met klanten, partners en de markgebieden waarin we opereren. Het doet ons genoegen dat onze inspanningen erkend worden met deze prijzen, toegekend door een vakjury. We zien er naar uit in de toekomst nog meer successen te behalen door onze relaties met klanten te blijven verbeteren en hoogwaardige en duurzame distributiefaciliteiten te bieden.

Het Mooiste Warehouse van Nederland ook duurzaam

Bekroning was er ook in juni dit jaar. Het DHL-distributiecentrum van Epson in Tilburg werd uitgeroepen tot het mooiste warehouse van Nederland door Nieuwsblad Transport. Naast het mooiste warehouse is het ook zeer duurzaam. Het distributiecentrum is eigendom van ProLogis en loopt voorop in de nieuwste systemen op gebied van duurzaam bouwen. Zo zijn er diverse besparingstechnieken toegepast in het gebruik van water, licht en energie.

Over ProLogis

ProLogis is s werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten, met activiteiten in 105 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft ter waarde van $29,9 miljard vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling. Het gaat om 2523 objecten met een totale oppervlakte van 41,5 miljoen vierkante meter (juni 2007). Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1300 werknemers.