Ingezonden persbericht



Op donderdag 25 oktober vindt aan de TU in Delft een congres plaats, dat nu al veel stof doet opwaaien:

Bouwen in Nederland:
hoog tijd voor een omwenteling - maar hoe?

Dit congres is onderdeel van de 'Innovation day' van de driedaagse internationale conferentie 'World of Construction Project Management 2007' (www.wcpm2007.nl). Het begint met een inlooplunch om 12.30 uur. Inschrijvers kunnen gratis deelnemen aan het ochtendprogramma van de TU.

De noodzaak van nieuwe denkkaders
De bouwwereld wordt steeds complexer en vrijwel alle betrokkenen zijn het over één ding eens: de traditionele aanpak van het bouwproces voldoet niet meer. Voor opdrachtgevers brengt het veel onzekerheid en teleurstelling met zich mee. En bouwers raken verstrikt in inefficiënte processen, onbeheersbare risico's en de vaak kostbare gevolgen daarvan. Hoog tijd om oude paradigma's te vervangen door nieuwe denkkaders. Maar welke?

Conceptueel bouwen of gedragsverandering?
Dagvoorzitter dr. ir. Frens Pries ( lector nieuwe cultuur en innovatie in de bouw ) verkent samen met u twee perspectiefrijke opties. Aan de ene kant is daar het conceptueel bouwen. Dit maakt het bouwproces beheersbaarder en kostenefficiënter, en biedt opdrachtgevers meer zekerheid over het eindresultaat. Aan de andere kant staat de visie dat we ons gedrag moeten veranderen om succesvol te zijn. Hierbij begint een betere wereld dus bij onszelf.

Boeiende inleidingen en levendige discussie
Aan de hand van een aantal stellingen worden alle pro's en contra's van beide visies kritisch onder de loep genomen. Een aantal deskundige panelleden, afkomstig uit diverse bouwdisciplines, nemen de geponeerde stellingen onder vuur en gaan erover in discussie met u. De volgende inleiders zijn reeds benaderd: ir. Henk van der Horst ( directeur PSIBouw ), drs. Eva Boudewijn ( directeur en partner Motion Consult ), dr. ir. Marleen Hermans ( strategisch manager Onderzoek en Innovatie Rijksgebouwendienst ), prof. dr. Sandra Schruijer ( organisatie psycholoog ), prof. ir. Wietse Patijn ( decaan TU Delft faculteit Bouwkunde ), Marlon Huijsmans ( adjunct directeur Slavenburg's Bouwbedrijven ), ir. Pieter Huijbregts ( directeur Coficient ). ( Wijzigingen voorbehouden )

Schrijf nu in!
Voor iedereen die betrokken is bij het bouwproces, aan opdrachtgevers- of aanbiederszijde, belooft dit een zeer verhelderend congres te worden. Dus schrijf meteen in www.coproducties.nl

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door: TU Delft, PSIBouw, NEVI en ONRI.

Media partner:
Arko Uitgeverij, uitgever van o.a. Stedebouw & Architectuur, Real Estate Magazine, Facility Management en de Wooninnovatie Reeks.

Binnendijk Communicatie Advies
CoProductions
Waterlandsingel 72
2548 ST Den Haag
Telefoon: 070 396 61 78
Fax: 070 396 67 58
E-mail: ruudbinnendijk@xs4all.nl
of E-mail: info@coproducties.nl