Ingezonden persbericht


Bericht voor de agenda
Amsterdam, 17 oktober 2007

Meeting the Minds
Hoe besteedt u 500 miljard euro om de wereld duurzamer te maken?

ABN AMRO organiseert in samenwerking met FD Intelligence een debattenreeks over duurzaamheid. De basisvraag van het debat is 'Hoe besteedt u de komende vijf jaar 500 miljard euro om de wereld duurzamer te maken?'. Tijdens vier debatavonden presenteren iedere keer twee sprekers hun plannen en ideeën.

Het eerste debat vindt plaats op donderdag 25 oktober. Sprekers zijn Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland en meest invloedrijke Nederlander in 2006 en Liesbeth van Tongeren, directeur van Greenpeace Nederland.

Titel
Meeting the Minds

Onderwerp
Debatbijeenkomst. Hoe besteden 'the minds' van Nederland 500 miljard euro om de wereld de komende vijf jaar duurzamer te maken?'. Op donderdag 25 oktober met Elco Brinkman en Liesbeth van Tongeren

Datum
Donderdag 25 oktober

Plaats
Schip de 'Ocean Diva', Piet Heinkade te Amsterdam (tussen Passengers Terminal Amsterdam en restaurant Fifteen).

Aanvang
19.45 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur)

Einde
22.00 uur

Aanmelden
Via www.meetingtheminds.nl

Informatie
www.meetingtheminds.nl

Het volgende debat vindt plaats op donderdag 22 november met Gerd Leers, burgemeester Maastricht en Wiebe Draijer, managing director Benelux McKinsey & Company (zelfde plaats en zelfde aanvangstijd).

Waarom 500 miljard euro?
500 miljard euro is een metafoor voor ongekende financiële mogelijkheden. Een bedrag dat overigens niet zo maar uit de lucht is geplukt: in China groeien de monetaire reserves in dit tempo, de kosten voor de oorlog in Irak liggen bijna op dit niveau en het bedrag is drie keer de Rijksbegroting van Nederland.

Noot voor redacties,